Bitcoin Nieuws

CEO van JPMorgan noemt Bitcoin “smerig” en “duur”

JPMorgan Chase CEO Jamie Dimon noemt Bitcoin “smerig” en “duur” tijdens een toespraak bij een Institute of International Finance bijeenkomst in Washington. De 66-jarige bestuurder van de zakenbank zegt verder dat hij “nooit” Bitcoin zal kopen.

Ik zie de waarde niet

De stokoude CEO van JPMorgan Chase geeft aan totaal geen waarde te zien in decentrale munten als Bitcoin. Over blockchain technologie zelf is Jamie Dimon dan wel weer bullish. De beroemde bankier verwacht zelfs dat de technologie het in zich heeft om bepaalde werkzaamheden van banken compleet te vernieuwen.

De absolute schaarste van Bitcoin is dus niet aantrekkelijk voor Jamie Dimon, die waarschijnlijk teveel van de oude stempel is om de waarde daarvan te begrijpen. Bitcoin is en blijft immers de eerste financiële asset ter wereld met een absolute schaarste. De enige asset ter wereld waarvan we precies weten hoeveel er in omloop komen.

Twijfels over de Amerikaanse economie

Tijdens het evenement sprak Dimon verder over de Amerikaanse economie. De bankbestuurder heeft grote twijfels of de Federal Reserve het in zich heeft om een zogenaamde “zachte landing” te fabriceren. Op hetzelfde moment geeft Jamie Dimon aan “een compleet geloof en totaal vertrouwen” te hebben in Federal Reserve voorzitter Jerome Powell.

De voorzitter van de Federal Reserve is volgens Dimon een “individu van een extreem hoog caliber.” Verder voorspelt Jamie Dimon dat de Amerikaanse rente nog boven de 4,5 procent moet uitkomen om de inflatie uiteindelijk te temmen. In dat scenario is het volgens Dimon prima mogelijk dat de Amerikaanse aandelenmarkten nog 30 procent van hun waarde inleveren.

Voor Bitcoin zou dat vanaf dit punt een koersval naar ongeveer 14.000 dollar betekenen. Dat zou een koers zijn die veel mensen waarschijnlijk niet kunnen dragen. Wat dat betreft komen er nog een paar interessante maanden aan voor de industrie.

Bitcoin nieuws

Broer van Litecoin-oprichter legt uit hoe Bitcoin naar 10.000 dollar kan zakken
Dollar springt omhoog, wat de kans op Bitcoin-rally kleiner maakt
Whale verkoopt 420 Bitcoin die hij in 2012 voor 15 dollar per stuk kocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten