Exchange Nieuws

Changpeng Zhao “neergeschoten” door FBI

Op het Chinese mediaplatform WeChat ging enige tijd het gerucht rond dat Changpeng “CZ” Zhao, de CEO van Binance, was neergeschoten door de Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI). Gelukkig is dat niet waar en kan Zhao die berichtgeving persoonlijk ontkennen op Twitter. 

Juist een goede band

In een tweet van 4 maart gaat CZ in op de speculatie die rondging op het Chinese WeChat, waarin men claimde dat de CEO van Binance zou zijn neergeschoten door de FBI. “Iemand photoshopte dit en vervolgens werd het hevig verspreid op WeChat in China. Er staat dat ik ben neergeschoten door de FBI, waar ons team juist heel nauw mee samenwerkt”, aldus Zhao.

Bij zijn bericht op Twitter zet Changpeng Zhao ook het getal 4, waarmee hij verwijst naar zijn goede voornemens voor 2023. Nummer 4 op die lijst was het voornemen om FUD (Fear, Uncertainty en Doubt) te negeren.

De valse geruchten over “de dood” van Zhao lijken enigszins op die uit 2017 over Vitalik Buterin, die destijds overleden zou zijn in een auto-ongeluk. Vitalik Buterin produceerde daarna een zogenaamde “Proof-of-Life” door een foto te maken met daarin het laatste blok van de Ethereum blockchain.

FBI-agent Kang

Dat Binance de beveiliging en het voorkomen van fraude op zijn platform serieus neemt blijkt wel uit het aannemen van voormalig FBI-agent BJ Kang. Diezelfde Kang werd lange tijd “de meest gevreesde man op Wall Street” genoemd, omdat hij verantwoordelijk was voor het oppakken van Bernie Madoff, die op zijn beurt weer verantwoordelijk was voor het grootste piramidespel ooit.

Kang helpt Binance.US met het onderzoek naar en tegengaan van illegale activiteiten op het platform. Dat neemt natuurlijk niet weg dat Binance een figuur als Kang ook kan gebruiken om de indruk te wekken dat ze op dit vlak goed bezig zijn.

Op 1 maart kreeg Binance.US een brief van drie Amerikaanse senatoren met het verzoek om meer informatie over hun financiële gezondheid. De senatoren claimen dat de “weinige informatie” die momenteel beschikbaar is suggereert dat het beursplatform een “broedplaats” voor illegale activiteiten is.

Exchange nieuws

Coinbase gewaarschuwd door SEC
Kraken stopt opnames en stortingen van Plaid via ACH Silvergate
Cathie Wood’s ARK verkoopt voor het eerst in 2023 Coinbase-aandelen
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog