Cardano, ada
Cardano

ChatGPT voorspelt dat Cardano de volgende kandidaat is voor een ETF

De introductie van spot exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten heeft aanzienlijke invloed gehad op de cryptomarkt. Na de lancering van de Bitcoin ETF’s in januari, zagen we een sterke stijging, wat resulteerde in een nieuwe all-time high (ATH) voor BTC.

Met de goedkeuring van Ethereum ETF’s lijken de mogelijkheden grenzeloos, en speculeren cryptobeleggers volop over welke cryptocurrency de volgende ETF-goedkeuring zal ontvangen.

Het nieuwsplatform Finbold vroeg ChatGPT-4 om advies over de grootste kanshebbers. Daarbij kreeg de chatbot vijf opties voorgeschoteld: Solana (SOL), Ripple (XRP), Cardano (ADA), Binance Coin (BNB) en Polkadot (DOT).

Cardano is grootste kanshebber

Hoewel Solana en XRP recentelijk veel in het nieuws zijn gekomen vanwege speculaties over een ETF-fonds, denkt ChatGPT dat een Cardano ETF de grootste kans heeft. Uitgaande van de huidige prijs van $0,45, voorspelt de AI dat de prijs bij een goedkeuring in eerste instantie zou stijgen tot ongeveer $0,55. Na enkele weken zou de koers vervolgens verder kunnen stijgen naar $0,60. Dit komt neer op een snelle stijging van ongeveer 20% en een totale stijging van 33% daarna.

ADA zou dit positieve nieuws goed kunnen gebruiken. De digitale munt loopt al maanden achter op de markt. Bovendien haalde de meme coin Shiba Inu (SHIB) onlangs nog het project in na een indrukwekkende prijsstijging van 18%, om vervolgens weer terug te zakken.

ETF’s zetten positieve reeks voort

Het succes van de Bitcoin ETF’s is duidelijk zichtbaar in de recente positieve handelsperiode. Sinds 13 mei hebben de fondsen elke dag nieuwe investeringen aangetrokken. In de week van 13 tot 17 mei ontvingen de ETF’s bijna $950 miljoen, gevolgd door meer dan $1 miljard de week erna.

Ondanks deze aanhoudende instroom neemt het momentum wel wat af. Op dinsdag zagen de fondsen slechts $45 miljoen aan nieuwe investeringen, de laagste instroom sinds 13 mei. Woensdag daalde de netto-instroom verder tot $28,3 miljoen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Crypto analist voorspelt: Cardano koers van $2 in augustus
Cardano zet nieuwe stap in aanloop naar belangrijke netwerk upgrade
Cardano Foundation start strategisch samenwerking in Argentinië
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken