Crypto miner
Nieuws

ChatGPT voorspelt: Dit gebeurt er wanneer alle Bitcoins gemined zijn

Meer dan 92% van alle beschikbare Bitcoin (BTC) is nu gemined. Maar wat gebeurt er als de halveringscycli stoppen en er geen nieuwe munten meer zijn? ChatGPT verkent het scenario.

Motivatie voor Bitcoin-miners

Om Bitcoin-miners te stimuleren, worden blokbeloningen gebruikt. Nu krijgen miners 6,25 BTC na het succesvol minen van een blok. Maar na elke halveringscyclus halveert deze beloning. Dus na de verwachte halvering in 2024 zal de beloning 3,125 BTC per gemined blok zijn.

Wat gaat er gebeuren?

ChatGPT’s analyse suggereert dat Bitcoin-mining rond 2140 zal aflopen. Zodra alle BTC-tokens zijn gemined, zullen de beloningen voor miners enkel uit transactiekosten bestaan.

Omdat de concurrentie heviger zal worden, moeten miners hun apparatuur blijven upgraden. Daarnaast voorspelt ChatGPT dat miners zich mogelijk ook op andere cryptocurrencies gaan focussen om winstgevende mining-kansen te vinden.

Daarnaast ziet ChatGPT een groeiende rol voor Layer 2-oplossingen zoals het Lightning Network, bedoeld om netwerkverstoppingen te verminderen en de schaalbaarheid van Bitcoin te verhogen.

Bron: ChatGPT

ChatGPT’s inzichten in de toekomstige prijs van Bitcoin

Bitcoin zal uiteindelijk zijn inflatoire aard verliezen en een stabiele voorraad behouden, waardoor het potentieel ontstaat voor Bitcoin om te fungeren als een opslagplaats van waarde, vergelijkbaar met goud, volgens de inzichten van ChatGPT.

Bovendien oppert de chatbot dat het vastgestelde aanbod van Bitcoin in de loop der tijd de waarde ervan kan doen stijgen. Het jaar 2140 markeert het einde van de inflatie van Bitcoin en het verhoogde schaarste besef omtrent dit activum.

Daardoor, met een toenemende vraag en een duidelijke schaarste aan het activum, zou de prijs astronomische hoogten kunnen bereiken.

Desondanks erkent ChatGPT dat voorspellingen over de Bitcoin-prijs binnen een dergelijke tijdsperiode uitdagend zijn. Niettemin heeft kunstmatige intelligentie (AI) enkele projecties geboden.

chatgpt bitcoin prijsvoorspelling
Bron: BeInCrypto

Elke voortgang in de grootschalige adoptie van Bitcoin kan de speculatieve prijsvoorspellingen dichter bij de realiteit brengen in de toekomst. Daardoor, terwijl diverse entiteiten zoals Ark Invest een grens van $1 miljoen tegen 2030 voorspellen, zou de prijs van Bitcoin wellicht zelfs de $1 miljard kunnen overstijgen.

ChatGPT suggereert dat Bitcoin een waarde van $1 miljard zou kunnen bereiken tegen 2100 en $10 miljard tegen 2140.

Zelfs vóór het jaar 2140 is het onontkoombaar om na te denken over de investeringen van prominente entiteiten zoals MicroStrategy en de potentiële waarde van hun investeringen in de toekomst.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Marketingbaas Santiment spot twee bullish signalen voor Bitcoin
BlackRock Bitcoin ETF ziet eerste uitstroom op dag met record-ETF-uitstromen
Zit Bitcoin al op de top van zijn bullmarkt?
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?