Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Chiliz (CHZ) behaalt in maart een winst van 1.600%

De prijs van het op blockchain gebaseerde sportplatform Chiliz (CHZ) is de afgelopen tijd omhoog geschoten. De munt is met meer dan 1.600% gestegen.


Stijging van 1650% in 2 weken

Investeerders die de munt twee en een halve week geleden hebben gekocht mogen in hun handen knijpen. De prijs is in die periode namelijk met ongeveer 1.650% gestegen.

CHZ koersverloop – Bron: Tradingview

Nu altcoins weer in de schijnwerpers staan en de Bitcoin wat lijkt te gaan consolideren, wordt er verwacht dat er de komende maanden een mooie altseason zal komen. Eén groep tokens heeft al enorme winsten geboekt. Sporttokens, waaronder Chiliz en die welke aan specifieke teams zijn gekoppeld, hebben de afgelopen weken een geweldige ommekeer gekend. Chiliz vormt de onderliggende infrastructuur voor een groot aantal fan-tokens. Hieronder vallen onder andere grote voetbalclubs als FC Barcelona en Paris Saint-Germain.

Alleen al in de afgelopen week hebben verschillende tokens een rendement van 100% behaald. Dit werd geleid door fan-token Team Heretics (TH), dat sinds begin maart met 425% is gestegen.

Top fantokens per marktkapitalisatie – Bron: CoinMarketCap

NFT-hype

Het succes van het sporttoken komt samen met een nieuwe rage die de wereld van cryptovaluta overspoelt: non-fungible tokens (NFT’s). Het ecosysteem blijft imponeren met zijn kapitaalinvestering, bevestigd door de verkoop van één NFT, een jpeg-afbeelding, voor $69 miljoen vorige week.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten