China
Blockchain

China begint volgende fase van CBDC met e-CNY-betaling voor openbaar vervoer

In China kunnen lokale burgers kunnen nu in meerdere steden betalen met e-CNY voor hun lokale bussen en metro ritten.

e-CNY betalingen

Volgens meerdere bronnen is China dinsdag officieel begonnen met de volgende ronde van zijn pilot-testprogramma voor een digitale valuta (CBDC) van de centrale bank. In de stad Guanzhou is het nu mogelijk om openbare busritten te betalen met de digitale yuan (e-CNY) CBDC. Dit is een primeur voor het land. Om dit te doen, hoeven passagiers alleen maar de e-CNY-app te downloaden. Vervolgens storten ze geld op de app en scannen ze een QR-code in de bus om zo hun rit te betalen.

In de stad Ningbo kunnen passagiers nu met e-CNY betalen voor hun metroritten bij 125 verschillende stations. Ningbo is de negende stad in China die de e-CNY-pilottest uitrolt in zijn metrolijnen.

De Chinese overheid heeft de bruikbaarheid van de e-CNY dit jaar flink vergroot. Vorige week werd het mogelijk om met de CBDC de bijdragen aan het huisvestingsfonds van werknemers te betalen in de stad Guangzhou. De regering werkte onlangs samen met de voedselbezorgingsgigant Meituan en het e-commerceplatform JD.com. Dit deed het om e-CNY-air drops te creëren die op beursgenoteerde locaties kunnen worden uitgegeven.

In de laatste update van 20 juni hadden meer dan 6 miljoen unieke gebruikers gebruik gemaakt van e-CNY-fondsen op Meituan. In juli zei JD.com dat het meer dan 4 miljoen e-commerce transacties had verwerkt ter waarde van ongeveer 900 miljoen CNY ($131,6 miljoen). De eerste vijf maanden van 2022 werden er ongeveer 830 miljard ($121,4 miljard) e-CNY-transacties geregistreerd.

Blockchain nieuws

VS en Nigeria bespreken partnerschap in digitale economie en AI
Traditionele banken omarmen massaal blockchain-technologie
Arkansas Staatshuis keurt wetsvoorstellen goed om crypto-mining te beperken
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins