Bitcoin

China beheert 50% van de wereldwijde Bitcoin-mining-industrie

Uit een nieuwe enquête blijkt dat China over veel minder BTC-mijnkracht bezit dan vooraf gedacht. Waar gedacht werd dat China circa 65% van de totale BTC-mijnkracht zou beheren, blijkt dit ‘slechts’ 50%.


4 grote spelers

Dit onderzoek is uitgevoerd door BitOoda. Verder bleek dat de Verenigde Staten nu verantwoordelijk is voor 14% van de totale mijnkracht. Ook Canada en IJsland hebben nu meer voor hun rekening genomen. Hiermee wordt de totale rekenkracht van Bitcoin beheert door 4 grote spelers, en slechts enkele kleinere spelers.


Goedkope financiering

Hiernaast leverde de enquête ook nog inzichten op over bijvoorbeeld de impact van de Chinese overstromingen. Dit wordt ook wel het hydro-seizoen genoemd op de inkomsten van miners.

In deze periode, die zo’n 6 maanden per jaar in beslag neemt, verkopen miners vaak minder Bitcoin, om hiermee de kosten voor ongeveer de helft van het jaar te financieren. Dit suggereert dat lage stroomprijzen de groei van de hash-snelheid tijdens het hoogseizoen zou stimuleren, terwijl dit niet altijd het geval is.

Velen zijn dan ook van mening dat dit idee de kostencurve verschuift met circa 6 maanden. Dit leidt dan ook naar een lagere verkoop van Bitcoin (BTC), aangezien miners kapitaal opbouwen om groei in capaciteit mogelijk te kunnen maken. Zo fluctueren de gemiddelde prijsstijgingen gedurende zowel binnen het hydro-seizoen als buiten het hydro-seizoen. Dit terwijl de groei van de hash-snelheid van het Bitcoin-netwerk stabiel blijft.


Hardware uitval

Dit hydro-seizoen biedt echter niet alleen maar voordelen voor de verschillende miners. Zo is er een stijgend aantal meldingen geweest over de massale uitval van hardware als gevolg van overstromingen.

Mede hierdoor wordt verwacht dat landen als de Verenigde Staten in de komende jaren een steeds groter deel van de wereldwijde mijnkracht voor zijn rekening gaat nemen. Hoe veel dit echter precies gaat worden is op dit moment nog onbekend.


Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering