Blockchain

China lanceert wereldwijd commercieel blockchain servicenetwerk

China heeft een nieuw op de blockchain-gebaseerde servicenetwerk (BSN) officieel beschikbaar gesteld voor wereldwijd commercieel gebruik. Het servicenetwerk is naar verluidt 6 maanden uitgebreid getest.


Wereldwijde infrastructuur

Het BSN is een wereldwijde infrastructuur die gebouwd is om blockchain-projecten een handje te helpen bij het creëren van nieuwe blockchain-applicaties tegen onder andere lagere kosten. Ook de ontwikkelaars van slimme steden kunnen naar verluidt op deze infrastructuur terecht.

Het BSN is gezamenlijk ontwikkeld door Huobi China, China Mobile en China UnionPay.


Ruim 2.000 aanmeldingen en 200 knooppunten

Het BSN bleek tijdens de zes maanden durende bètatest enorm populair te zijn. Zo zouden ruim 2.000 ontwikkelaars gebruik hebben gemaakt van het BSN tijdens deze periode. Hierdoor zijn er al meerdere applicaties ontwikkeld op het BSN, om bijvoorbeeld de traceerbaarheid van artikelen mogelijk te maken.

Momenteel bezit het BSN over bijna 140 openbare knooppunten, waarvan 76 in China en 44 in aanbouw. De overige knooppunten zijn verspreid over 5 andere continenten. Naar verluidt is het bedrijf erachter van plan om minstens 200 knooppunten in het netwerk te hebben.


Geen beperkingen meer

Doordat het netwerk nu officieel gelanceerd is, zijn de beperkingen op de ontwikkeling of implementatie van applicaties opgeheven die wel actief waren tijdens de bèta. Wanneer nodig, kunnen ontwikkelaars nu ook hun applicaties op ieder moment upgraden. Hiermee is ook de gebruiksvriendelijkheid van het netwerk verbeterd.

Hiermee laat China zien dat zij nog steeds erg actief zijn in de blockchain-wereld. Het land laat dan ook een bredere adoptie zien van blockchain en het daadwerkelijke gebruik ervan.