Digitale Yuan
Blockchain

China’s digitale Yuan nadert transactievolume van naar verluidt $250 miljard

Bijna $250 miljard aan transacties heeft plaatsgevonden met behulp van de digitale Yuan van China gedurende anderhalf jaar sinds de start van de pilot, volgens de gouverneur van de centrale bank van het land.

Al 1.8 biljoen Yuan verhandeld

Tijdens een conferentie in Singapore op 19 juli deelde de gouverneur van de People’s Bank of China, Yi Gang, mee dat de digitale valuta van de centrale bank eind juni voor een totaalbedrag van 1,8 biljoen Yuan was verhandeld.

Yi voegde eraan toe dat sinds de eerste uitrol van de digitale Yuan in januari 2022 ongeveer 950 miljoen transacties hebben plaatsgevonden via ongeveer 120 miljoen wallets. Dit heeft geresulteerd in een gemiddeld transactiebedrag van ongeveer $260.

Acceptatie Yuan beperkt

Volgens een rapport van Reuters op 19 juli beweerde de gouverneur dat er eind juni ongeveer 2,3 miljard dollar, wat neerkomt op 16,5 miljard digitale Yuan, in omloop was. Dit bedrag vertegenwoordigt slechts 0,16% van de totale geldvoorraad van China.

De acceptatie van de digitale Yuan is nog steeds beperkt in vergelijking met de 1,4 miljard inwoners van China. Tot nu toe wordt het voornamelijk gebruikt voor binnenlandse retailbetalingen, met enkele proeven in Hong Kong.

Op 18 juli kondigde de South China Morning Post aan dat de Bank of China Hong Kong een proef is gestart met een ander grensoverschrijdend betalingsschema voor klanten van de Bank of China in geselecteerde winkels in Hong Kong. Dit initiatief heeft tot doel de grensoverschrijdende toepassingen van digitale Yuan verder te promoten en wordt beschouwd als de derde grensoverschrijdende proef van het Central Bank Digital Currency (CBDC) in Hong Kong.

In een eerdere proef vorig jaar lanceerde de BOCHK een programma dat klanten aanmoedigde om een BOC e-CNY-portemonnee op te zetten en $14 (100 Yuan) te ontvangen voor gebruik bij de Hongkongse supermarktketen U Select.

In januari werden slimme contractfunctionaliteiten geïntegreerd in de digitale Yuan door de centrale bank om de use cases verder uit te breiden.

Hoewel de $250 miljard aan digitale Yuan-transacties een stijging van meer dan 70% vertegenwoordigt ten opzichte van het aantal dat de bank in augustus 2022 noemde, blijft dit bedrag aanzienlijk lager dan de waarde die wordt verwerkt door enkele van de grootste openbare blockchains ter wereld. Zo verwerkte Bitcoin alleen al in 2022 een totaal van $8,2 biljoen, volgens verschillende rapporten.

Blockchain nieuws

Vitalik Buterin ziet waardevolle nieuwe toepassing voor blockchain-technologie
Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’ viert 30-jarig jubileum in de Metaverse
Nicolas Bonta treedt terug uit bestuur van Bitfarms te midden van overnamepoging
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?