Altcoin Nieuws

Chinese Conflux (CFX) stijgt met 547% in 7 dagen

Conflux, de inmiddels op 78 na grootste cryptomunt, steeg de afgelopen 7 dagen met ruim 500%. In dit artikel kijken we wat de reden is van de enorme koersstijging.

Het door China gesteunde Blockchain-project

Er zijn signalen van een toenemende acceptatie van cryptocurrency-handel in China, wat heeft bijgedragen aan de enorme prijsstijging van Conflux (CFX). Volgens rapporten is het de bedoeling dat Hong Kong tegen 1 juni 2023 het kopen, verkopen en verhandelen van cryptocurrencies voor al zijn burgers wettelijk zal maken. Deze aankondiging heeft geleid tot een rally van Chinese cryptocoins.

In de afgelopen week heeft Conflux Network (CFX) beter gepresteerd dan alle andere cryptocurrencies op de markt. De gegevens van vandaag laten zien dat de prijs van de munt in de afgelopen week met meer dan 500% is gestegen.

Conflux koers newsbit
Conflux koers 1 dag per candle – Bron: TradingView

Wat is Conflux Network?

Conflux Network (CFX) is een blockchainplatform dat is ontworpen om een ​​hoge transactiesnelheid en een hoge mate van beveiliging te bieden. Het is gebouwd met behulp van een door de overheid gesteund onderzoeksproject in China en gebruikt een Proof-of-Work (PoW) consensusmechanisme dat is geoptimaliseerd voor hoge prestaties en schaalbaarheid.

Conflux Network maakt gebruik van een uniek boom-grafting technologie, die bekend staat als de Conflux Tree, om transacties te bevestigen en tegelijkertijd de integriteit van de blockchain te waarborgen. Het platform ondersteunt ook slimme contracten die worden uitgevoerd op een virtuele machine die is gebaseerd op de Ethereum Virtual Machine (EVM), wat betekent dat ontwikkelaars eenvoudig bestaande Ethereum-dApps op Conflux kunnen implementeren.

CFX-token is de native cryptocurrency van het Conflux-netwerk en wordt gebruikt voor transactievergoedingen, het stimuleren van miners om het netwerk veilig te houden en als stakingbeloning voor node-operators.

De kracht en populariteit van Conflux

De stijging van de prijs van CFX dit jaar kan grotendeels worden toegeschreven aan de sterke fundamentele basis van het project. Op 26 januari steeg de prijs van CFX met meer dan 90%, twee dagen nadat het bedrijf zich had aangesloten bij het in China gevestigde socialemediaplatform Little Red Book.

Naast het genereren van veel publiciteit, hebben deze belangrijke deals ook geleid tot meer zoekopdrachten naar Conflux Network-gerelateerde termen, wat wijst op een groeiende interesse van de detailhandel. De wereldwijde Google Trend-score voor het zoekwoord ‘Conflux Network’ bereikte 93 en 100 tussen 22 januari en 28 februari en 12 februari en 18 februari, respectievelijk.

Altcoin nieuws

Arbitrum airdrop ziet 1.500 adressen $3,3 miljoen consolideren in twee portefeuilles
Terra-oprichter Do Kwon in Montenegro gearresteerd
Centrale bank van Verenigde Arabische Emiraten tekent deal voor CBDC-strategie
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin