Newsbit

Cloudflare

Cloudflare begint met gedistribueerde web met Ethereum Name Service

Cloudflare

Cloudflare, een bekend Amerikaans infrastructuurbedrijf voor het internet, heeft bekend gemaakt dat het zijn services gaat uitbreiden naar het gedistribueerde web. Dit wil het Amerikaanse bedrijf doen door middel van een samenwerking met de Ethereum Name Service (ofwel ENS), waardoor het gehele ENS-domein toegankelijker zal worden gemaakt.


Diverse verbeteringen

Hierdoor zal vanaf 18 januari 2021 de gedistribueerde webgateway-service die momenteel wordt beheerd door de Ethereum Name Service worden omgezet naar een service die wordt beheerd door Cloudflare.

Dit zal moeten resulteren in een hogere uptime voor ENS-domeinen én een verbeterde schaalbaarheid. Alle domeinen die door middel van cloudflare beheert worden ontvangen een hypertext transfer protocol secure (https) mee. Dit zorgt voor een beveiligde verbinding, wat de veiligheid van de netwerken die hier gebruik van maken verbeterd.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ethereum opzoekservice

Sinds de lancering van ENS in 2019, is de name service enorm gegroeid. Hierdoor is het simpelweg te groot geworden om zelf te beheren, het kost teveel tijd. Hierdoor is over de laatste paar maanden helaas een paar keer downtime geweest, wat vooral gemerkt kon worden door mensen die de service regelmatig gebruiken. Omdat het team graag de ontwikkeling van het online product voort wil zetten en minder tijd kwijt wil zijn aan de infrastructuur, hebben ze contact opgenomen met Cloudflare.

De Ethereum Name Service is ontwikkeld als opzoekservice dat opgezet is door middel van slimme contracten. De opzoekservice biedt een eenvoudige en overzichtelijke manier om toegang te krijgen tot gegevens op de ETH-blockchain. Dit wordt geprobeerd door mensen een leesbaar domein aan te bieden voor diverse crypto-gerelateerde zaken zoals wallets, (ETH)-adressen, etc. Voornamelijk de simpelere wallet-adressen zijn populair geworden. Dit doordat de kans op fouten door een verkeerd getypt adres zo goed als voorkomen kan worden door ENS te gebruiken.


Speciale webbrowsers

Door de huidige structuur van de ENS-adressen, moet vaak gebruik worden gemaakt van gespecialiseerde en gedistribueerde webbrowsers. Dit probleem kan echter worden opgelost door gebruik te maken van een andere domein, die voor iedereen zichtbaar is. Dit is waar Cloudflare instapt, om dit proces soepel te laten verlopen. Door een gateway aan te bieden die speciaal gemaakt is voor het gedistribueerde internet, hoopt Cloudflare om dit type services voor iedereen toegankelijker te maken.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top