Coinbase
Exchange

Coinbase-aandelen stijgen na enorm succesvol kwartaal

Aandelen van Coinbase (COIN) stegen eind vorige week fors nadat de cryptobeurs haar resultaten van het vierde kwartaal 2023 bekendmaakte. Uit het winstrapport van Coinbase blijkt dat de beurs haar eerste winstgevende kwartaal in meer dan twee jaar heeft geboekt, met een nettowinst van $273 miljoen, ofwel $1,04 per aandeel.

Teken van ommekeer

In een gesprek met Bloomberg zegt Owen Lau, analist bij investeringsbank Oppenheimer & Co., dat Coinbase het beeld dat het een verlieslatend bedrijf is, aan het veranderen is.

“Coinbase werd algemeen gezien als een verlieslatend bedrijf, en dit kwartaal kan dat beeld in de toekomst gaan veranderen…. Ik denk dat de volgende stap is te zien of Coinbase een heel jaar winstgevend kan blijven.”

Vooruitzichten en strategische focus

Coinbase CEO Brian Armstrong stelt dat 2023 een “geweldig jaar” is geweest voor het bedrijf, en dat de cryptobeurs financieel sterk staat na de kosten met 45% te hebben verlaagd over een jaar, terwijl de omzet steeg. Armstrong wijst ook op de lancering van Coinbase International Exchange, de eigen Ethereum (ETH) layer-2 Base en de rol van de beurs als prominente bewaarder van de Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETFs) als positieve katalysatoren voor het bedrijf.

Armstrong zegt: “De traditionele financiële wereld neemt crypto over en dat is goed voor Coinbase. Bitcoin ETF’s zijn nu de tweede grootste grondstoffen ETF’s in de VS (na goud), en we bewaren ongeveer 90% van de $37 miljard aan Bitcoin ETF-assets. We hebben netto-instroom gezien in onze retail- en institutionele producten sinds de lancering van de ETF’s (d.w.z. geen kannibalisatie).

In 2024 zullen we onze inspanningen richten op het verhogen van de commissie-inkomsten uit handelstransacties, en dit door onze activiteiten internationaal uit te breiden en ons aanbod van derivaten te vergroten.

Daarnaast streven we ernaar het praktisch gebruik van cryptocurrency te versterken, onder andere door betalingen te faciliteren (zo is het nu mogelijk om USDC onmiddellijk en kosteloos te verzenden via Base) en door de ontwikkeling van Coinbase Wallet tot een veelzijdige on-chain Super App.

Tot slot zetten we ons onverminderd in voor het verkrijgen van heldere cryptoregelgeving, door middel van juridische procedures, onze steun aan http://standwithcrypto.org, bijdragen aan SuperPAC’s en door het stimuleren van wetgevingsinitiatieven in Washington D.C.

We staan financieel sterk, onze langetermijnfocus op compliance blijkt juist te zijn vergeleken met de concurrentie, en we zijn goed gepositioneerd om de acceptatie van crypto te helpen versnellen en het wereldwijde financiële systeem te moderniseren.”

COIN is momenteel $180,28 per aandeel waard, iets lager dan de jaarlijkse piek van $193,64 die op vrijdag werd bereikt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Exchange nieuws

Ryan Salame van FTX draagt miljoenenwoning over in schikking strafzaak
Uitleveringspapieren voor Binance-directeur afgerond door Nigeriaans Interpol
Voormalig CEO van Binance, Changpeng Zhao, veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?