Dogecoin Nieuws, Exchange Nieuws

Dogecoin Nieuws, Exchange Nieuws

Coinbase aangeklaagd wegens misleidende Dogecoin-campagne

De Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase wordt aangeklaagd door één van zijn gebruikers. De gebruiker heeft inmiddels een class action-rechtszaak aangespannen om $5 miljoen aan schadevergoeding te eisen. Dit vanwege een vermeend misleidende Dogecoin-campagne vanuit de crypto exchange.


Coinbase sweepstake

De gebruiker in kwestie, David Suski, heeft hierin aangegeven dat hij misleid was door $100 aan Dogecoin (DOGE) te verhandelen voor een deelname aan een sweepstake-aanbieding van ruim $1 miljoen op Coinbase. Volgens de aanklager zou Coinbase niet gecommuniceerd hebben dat een persoon aan de sweepstakes kon deelnemen zonder eerst $100 aan Dogecoin te kopen.

De dag dat Dogecoin op Coinbase geplaatst werd, stuurde het crypto-bedrijf een e-mail naar zijn gebruikers over de sweepstake met de volgende vermelding: “Trade Doge, Win Doge”. In de e-mail zaten details over hoe je deze sweepstake binnenkwam door te handelen. Het koppelde ook een aparte ‘regels en details’-webpagina, waar meer informatie geboden werd.

Op deze pagina stond ook dat gebruikers de sweepstake konden binnenkomen door Coinbase een 3X5-inch indexkaart te sturen. Deze indexkaart moest de de naam, het e-mailadres, het telefoonnummer, het adres en de geboortedatum van de persoon bevatten. Deze informatie was verplicht om in te voeren.


Aanklager zoekt $5 miljoen

Dat was reden genoeg voor Suski, de aanklager, om een rechtszaak tegen de populaire cryptocurrency exchange te spannen. Hij beweert dan ook dat de campagne misleidend was, omdat iedereen ook gratis, zonder eerst verplicht te handelen, kon meedoen. Hij beweert vervolgens dat de advertentie voor sweepstakes was ontworpen om de eiser en andere klanten te misleiden en te verwarren om uiteindelijk $100 aan Dogecoin te verhandelen voor deelname.

Mocht de een 100% gratis toegangsoptie van tevoren bekend zijn bij de aanklager, dan zou hij geen $100 hebben gegeven, aangezien hij al 1.000 Dogecoin op een wallet bij een ander bedrijf had staan. In de class action-klacht staat het volgende:

“De enige reden dat de eiser zich ertoe heeft verbonden meer Dogecoins van Coinbase te kopen, was omdat het bedrijf hem deed geloven dat dit nodig was om deel te nemen aan de $1.2 miljoen Sweepstakes van Coinbase.”

De aanklager zoekt nu $5 miljoen om hem en ‘miljoenen’ andere Coinbase-gebruikers te compenseren. Het is op dit moment nog niet bekend hoeveel kans ze rechtszaak heeft om te overleven.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten