Coinbase Stocks
Bitcoin, Exchange

Coinbase bezit bijna 25 miljard dollar aan Bitcoin

Het Amerikaanse handelsplatform Coinbase bezit voor bijna 25 miljard dollar aan Bitcoin, zo blijkt uit een onderzoek van Arkham Intelligence. Volgens Arkham is Coinbase daarmee de grootste Bitcoin-entiteit die ze hebben onderzocht. Coinbase heeft bijna 5 procent van alle Bitcoin (!) in handen.

Ongeveer evenveel als Satoshi Nakamoto, de bedenker van Bitcoin, er zou bezitten.

De 947.000 Bitcoin van Coinbase

Het verschil tussen Satoshi Nakamoto en Coinbase is natuurlijk dat laatstgenoemde de Bitcoin grotendeels voor zijn klanten beheert. In totaal gaat het om 947.000 stuks die verdeeld zijn over 36 miljoen verschillende adressen.

Alles bij elkaar beheert Coinbase voor ongeveer 28,904 miljard dollar aan crypto; waaronder 2,69 miljard dollar aan Ethereum en 520 miljoen dollar aan Chainlink.

Verder heeft Coinbase 234,59 miljoen dollar aan USDC, de Amerikaanse stablecoin, in de boeken staan.

Coinbase en Circle creëerden USDC in 2018 en beheerden de stablecoin vanaf dat moment samen. Het doel van USDC is om de koppeling met de Amerikaanse dollar te bewaren.

249 miljoen dollar aan Bitcoin

Coinbase zelf zou volgens Bitcointreasuries.net ongeveer 249 miljoen dollar aan Bitcoin bezitten. Dat is niet gigantisch veel voor een partij die al vanaf de beginjaren aanwezig is op de markt. Zeker als het gaat om een partij van het formaat van Coinbase, zou je verwachten dat er door de jaren heen meer Bitcoin zijn verzameld.

De allergrootste partij op het gebied van Bitcoin is natuurlijk het MicroStrategy van Michael Saylor, dat in een paar jaar tijd voor bijna 5 miljard dollar aan Bitcoin bij elkaar harkte.

Die Bitcoin zijn wel allemaal in het bezit van MicroStrategy. Verder zijn ook Tesla en Marathon Digital Holdings twee beursgenoteerde partijen met een flinke hoeveelheid Bitcoin.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december