Exchange

Coinbase breidt zich uit met grensoverschrijdende betalingen

Één van de grootste en meest populaire cryptocurrency exchanges, Coinbase, heeft grensoverschrijdende betalingen mogelijk gemaakt.


Ripple (XRP) en USDCoin (USDC)

Gebruikers van het Coinbase-platform kunnen vanaf heden geld overmaken naar elkaar, ongeacht van de locatie van de ander. Zo kunnen Coinbase gebruikers nu Ripple (XRP) en de stablecoin USDCoin (USDC) kostenloos versturen om dit geld over te maken. Door deze ontwikkeling worden de gebruikers van het Coinbase-platform in stat gesteld om geld vrijwel direct naar elkaar te versturen die ze vervolgens in hun lokale valuta kunnen omzetten.


Coinbase zet ontwikkelingen door

Coinbase zet de afgelopen periode veel ontwikkelingen door. Zo zagen gebruikers van het platform afgelopen maand (maart) al verschillende nieuwe extraatjes. Zo werd de Coinbase Wallet-app gekoppeld aan gebruikersaccounts op zowel de app als het online platform, heeft het professionele Coinbase Pro handelsplatform een flinke upgrade gekregen en zijn er verschillende cryptocurrencies aan het platform toegevoegd.


Stablecoin USDC

De stablecoin USDC is in oktober 2018 toegevoegd aan het Coinbase-platform. Hiermee werd het de eerste stablecoin waar gebruikers op het platform mee konden handelen. Om ervoor te zorgen dat de prijs van de cryptocurrency stabiel blijft, is deze voor 100% gedekt door de Amerikaanse dollar.