Tijdelijke actie: Maak een account op Bitvavo en krijg €25 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €25
Welkomstbonus!
Bitso, een van de grootste crypto-exchanges van Latijns-Amerika, heeft een nieuwe investeringsronde heeft ontvangen van diverse bedrijven. Behalve Ripple, het bedrijf achter de twee-na-grootste cryptocurrency XRP, investeerden ook andere Amerikaanse bedrijven in de Mexicaanse exchange.
Ripple, dat een vroege partner is van Bitso, leidde de nieuwe investeringsronde om de eerste Mexicaanse crypto-exchange te steunen. Het bedrijf uit San Francisco maakte dat nieuws zelf via officiële kanalen bekend op 14 oktober.
Bij de nieuwe investeringsronde zijn naast Ripple ook andere grote investeerders betrokken, waaronder crypto-exchange en wallet-provider Coinbase en het eveneens Amerikaanse Jump Capital. Ook bestaande investeerders zoals Digital Currency Group en Pantera Capital waren erbij betrokken. De grootte van het investeringsbedrag is niet bekendgemaakt.
Met het nieuwe kapitaal kan Bitso stappen zetten in de uitbreiding naar andere Latijns-Amerikaanse landen als Argentinië en Brazilië.
Bitso, zoals gezegd de grootste Mexicaanse crypto-exchange, werd in 2014 is opgericht met het doel om financiële diensten te bieden aan zowel bankklanten als mensen zonder banktoegang. Dit bereikt het bedrijf door het gebruik van blockchain-technologie en digitale valuta’s. Het klantenbestand van de exchange telt momenteel ruim 750.000 gebruikers.
De samenwerking tussen Ripple en Bitso is hecht: hun verhoudingen gaan terug tot 2014. Bitso speelt een belangrijke rol in de RippleNet-corridor tussen Mexico en de VS door liquiditeit te leveren, zo verklaart Ripple. Een nieuwe stap in het partnerschap werd eerder in 2019 gezet toen On-Demand Liquidity (ODL) door Ripple (in samenwerking met MoneyGram) werd geïntroduceerd in Mexico. Het Amerikaanse fintech-bedrijf verklaart dat Bitso hierbij ook een belangrijke exchange-partner was.
In juli 2019 kondigde Bitso aan dat haar platform vanaf begin augustus wordt gereguleerd door de Gibraltar Financial Services Commission (GFSC). Hierbij maakte het duidelijk dat deze commissie toezicht zal houden op de opnames, stortingen en handelsactiviteit van het bedrijf. Voor dit proces wordt gebruik gemaakt van een specifiek framework dat is ontworpen voor het reguleren van fintech- en blockchain-bedrijven.