Exchange

Coinbase geeft $100 miljoen aan Stellar (XLM) weg

De Amerikaanse crypto exchange Coinbase gaat 1 miljard Stellar (XLM) tokens weggeven aan gebruikers die het Stellar protocol willen bestuderen. De totale waarde van de XLM tokens ligt rond de $106 miljoen dollar.

 

Hoe krijg je gratis Stellar (XLM) tokens?

Het nieuws dat Coinbase de Stellar tokens weg geeft werd gisteren 26 maart gepubliceerd op de officiële blog van Coinbase. De actie maakt deel uit van een programma genaamd ‘Coinbase Earn’. Met dit educatieve programma probeert Coinbase mensen meer kennis op te laten doen over cryptocurrencies.

Het bedrijf vertelt in de blog dat deze actie ‘de grootste tot nu toe’ is. Elke Amerikaanse gebruiker kan tot $50 dollar aan XLM krijgen voor het gebruiken van Coinbase Earn om over het Stellar protocol te leren.

Coinbase Earn heeft het leerzame programma ontwikkeld in samenwerking met Stellar. Dit programma bestaat uit 5 video’s van elk maximaal 3 minuten. Na het bekijken van de video’s en het invullen van een aantal quizzen, zullen de gebruikers de XLM tokens verdienen als beloning.

Coinbase vertelt dat het al de eerste groep gebruikers een uitnodiging heeft verzonden om deel te nemen aan het programma. Let op dit gaat dus over Amerikaanse klanten. Gebruikers buiten de VS worden gevraagd om zich aan te melden voor een wachtlijst.


Stellar (XLM) koers stijgt met 7 procent

Op het moment bezet Stellar (XLM) de 9e plaats op CoinMarketCap. De crypto heeft vandaag een goede prijsstijging meegemaakt. Eén XLM token is op het moment van schrijven ongeveer $0,106 dollar waard. Gisteren lag de prijs nog rond de $0.099 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met 7 procent is gestegen.

Eerder deze maand heeft Coinbase Stellar Lumens toegevoegd aan hun Coinbase.com platform en de app. Hierdoor is XLM nu voor iedere Coinbase gebruiker beschikbaar.