Coinbase Exchange
Bitcoin, Exchange

Amerikaanse beurs Coinbase introduceert synthetische versie van Bitcoin

Het grote Amerikaanse Coinbase kondigt aan dat het een synthetische versie van Bitcoin gaat lanceren op Ethereum. Het gaat om een token die Coinbase Wrapped Bitcoin (cbBTC) moet gaan heten.

Coinbase Bitcoin is al beschikbaar

Op basis van het bericht van Coinbase lijkt het erop dat cbBTC inmiddels al beschikbaar is. Ze beginnen namelijk met de mededeling “cbBTC is onchain.” Dat betekent in feite dat holders van Bitcoin hun kapitaal kunnen inzetten om DeFi-applicaties op Base en Ethereum blockchains te gebruiken.

Volgens Coinbase zal cbBTC beschikbaar zijn op vele grote DeFi-netwerken. Onder andere Aave (AAVE), Curve Finance (CRV), Compound Finance (COMP), Moonwell (WELL) en Maple Finance (MPL).

In een nieuwe blogpost legt Coinbase uit hoe mensen met Bitcoin de Coinbase-versie van BTC kunnen bemachtigen om hun DeFi-ervaring te verbeteren.

“cbBTC haalt enkele belangrijke punten van frictie weg, door het gebruikers toe te staan om de Bitcoin die ze reeds bezitten op nieuwe manieren te gebruiken op de blockchain. cbBTC is gebouwd om zonder problemen te werken met DeFi-applicaties”, aldus Coinbase.

Wat kun je hier dan mee?

Dan komt meteen het grote probleem van DeFi om de hoek kijken. Want we kunnen nu dus een synthetische versie van Bitcoin gebruiken in de smart contract op Ethereum en andere blockchains, maar wat kunnen we daar dan mee?

Coinbase geeft als voorbeeld dat het mogelijk is om Bitcoin te gebruiken voor liquiditeitsprotocollen of het lenen van andere crypto-assets. Maar dat laatste is natuurlijk niet de reden waarom je Bitcoin koopt, om vervolgens weer andere assets te lenen.

DeFi is nog altijd vooral een casino waarop het mogelijk is om tokens tegen elkaar te verhandelen. Echte interessante innovatie zien we daar op dit moment nog niet plaatsvinden. In ieder geval niet op grote schaal.

Het Institutional Digital Liquidity Fund van BlackRock op Ethereum (ook wel BUIDL genoemd), is wel een interessante ontwikkeling. Hiermee leven er Amerikaanse staatsobligaties op de blockchain van Ethereum. Momenteel zit er voor 500 miljoen dollar aan kapitaal in dat fonds.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’