Ethereum,, Trending

Coinbase noteert hoogste Ethereum Trade volume sinds 2017

Het wekelijkse handelsvolume voor Ethereum bereikte de hoogste waarde in meer dan 17 maanden tijd op crypto exchange Coinbase.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Ethereum handelsvolume bereikt hoogtepunt

De populairste twee ETH markten op Coinbase zijn ETH / BTC en ETH / USD. Hier zijn in de week van 13 tot 19 mei een totaal van 3.675.570 ETH tokens verhandeld. Dit heeft een waarde van meer dan $905 miljoen dollar. Dit is het hoogste aantal in 1 week tijd sinds 11 december 2017.

Als het handelsvolume van de andere handelsparen worden meegerekend, namelijk die van ETH / GBP, ETH / EUR en ETH / USDC, dan werden er zelfs meer dan 4.271 miljoen ETH tokens verhandeld in de afgelopen week. Dit heeft een waarde van meer dan $1.05 miljard dollar.

Het enorm hoge handelsvolume, in een week waarin de Ethereum prijs met 37 procent steeg, geeft aan dat de rally duurzaam kan zijn. Beleggers hebben weer vertrouwen in de cryptocurrency markt en dat kan zorgen voor een langdurige prijsstijging.

Coinbase is een goede indicator bij zulke voorspellingen. Dit omdat het de grootste Amerikaanse crypto exchange is. Het is een enorm groot merk met veel status. Het bedrijf is dan ook meer dan $8 miljard dollar waard. Dit maakt de exchange een grote speler in de crypto markt.


Gaat Ethereum (ETH) uitbreken?

Als we terug in de tijd kijken is er 1 opvallende conclusie te trekken: Elke keer als er een enorme volume stijging plaatsvindt, is de prijs van ETH significant gestegen. Als we de grafiek hieronder bekijken dan zien we dat er 4 punten zijn waar het volume hoger dan 3.13 miljoen ETH lag. Deze punten zijn aangegeven met de gele cirkels. Bij elk van deze punten zien we een enorme prijstoename. Zo zagen we in maart 2017 de prijs met bijna 80 procent stijgen.

 
ETH volume

Dat gezegd hebbende, Ethereum was niet de enige munt die vorige week een flinke groei heeft meegemaakt. Wel is ETH veruit de best presterende grote munt van de afgelopen 7 dagen. De koers is namelijk gestegen met meer dan 21%.