Altcoin Nieuws, Exchange Nieuws, Solana Nieuws

Altcoin Nieuws, Exchange Nieuws, Solana Nieuws

Coinbase start handel Avalanche, maar prijs stijgt bijna niet

Avalanche is vanaf nu te verhandelen op de standaard versie van Coinbase en zijn mobiele Android- en iOS-apps, zo blijkt uit een aankondiging van de exchange.


De listing van AVAX

Avalanche (AVAX) is sinds gisteren al beschikbaar op Coinbase Pro, het “professionele” handelsplatform van de exchange. De prijs van AVAX steeg gisteren met 6%. Vandaag noteert de token echter een klein verlies.

De cryptocurrency is op dit moment de op twaalf na grootste cryptomunt ter wereld, met een marktkapitalisatie van meer dan $14 miljard. Net als Solana en andere next-gen blockchains, wordt Avalanche vaak beschreven als een concurrent van Ethereum.


Wat is Avalanche?

Avalanche is een open-sourceplatform dat, net zoals Ethereum, gemaakt is voor ontwikkelaars die dingen als DeFi-apps willen bouwen. Het beweert echter sneller, goedkoper en veiliger te zijn dan Ethereum.

De laatste tijd zien we dat er steeds meer Ethereum concurrenten opduiken. Dit omdat ETH worstelt met een overvol netwerk en hoge transactiekosten. Nieuwe projecten zoals Avalanche en Solana zeggen deze problemen op te kunnen lossen. Dat deze ETH concurrenten populair zijn is wel duidelijk. De Avalanche prijs is in de afgelopen maanden namelijk enorm gestegen. Het bereikte vorige week zelfs een recordhoogte van $79,31. Sindsdien is de prijs iets teruggezakt maar toch staat de koers nog altijd 400% hoger dan in juli.

AVAX 1D grafiek – Bron: Tradingview

Opvallend is wel dat de aankondiging van Coinbase de Avalanche prijs niet lijkt te beïnvloeden. Hoewel de prijs eventjes omhoog schoot nadat het gisteren op Coinbase Pro was genoteerd, is het sindsdien vrij stil in het AVAX kamp.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten