Exchange Nieuws

Coinbase verplaatst 377,3 miljoen XRP

Uit nieuwe data vanuit de Whale Alert crypto-tracker, blijkt dat anonieme whales en Coinbase in ongeveer 13 uur tijd ongeveer 377,3 miljoen XRP hebben verplaatst. Al deze tokens samen hebben een waarde van ongeveer $79.060.240.


Bijna $80 miljoen aan XRP verplaatst

Whale Alert heeft de afgelopen 13 uur in totaal 18 XRP-transacties gedetecteerd, verspreid over drie blocks. Het merendeel van deze transacties vond plaats tussen Coinbase-wallets. Bij de laatste twee transacties werden echter 60 miljoen XRP-tokens overgebracht van anonieme wallets naar de grootste exchange in de Verenigde Staten (VS).

XRP
Afbeelding via Whale Alert

Coinbase is een van de belangrijkste exchanges die onlangs hun plannen hebben aangekondigd om XRP-handel op te schorten. De reden hiervoor is de rechtszaak die door de SEC tegen Ripple is aangespannen. Eerder werd al bekend dat Bittrex zich heeft aangesloten bij Coinbase en een aantal andere exchanges die van plan zijn XRP van hun platform te halen.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ripple zegt dat het samen wil werken met SEC

De bovengenoemde transacties werden uitgevoerd op het moment dat Ripple een aankondiging uitbracht dat het bereid is samen te werken met de nieuwe SEC-voorzitter Elad Roisman en zijn team. Roisman is een pro-crypto Republikein die vorige week in zijn functie werd benoemd. XRP vertoonde tekenen van herstel, zowel toen de benoeming werd aangekondigd als toen Ripple gisteren het woord verspreidde over zijn bereidheid om samen te werken met het nieuwe leiderschap van de toezichthouder.

Op 29 december, nadat dit nieuws uitkwam, steeg XRP met 15 procent. Op dezelfde dag daalde het van $0,22 naar $0,19 en daalde daarna kort naar $0,17.

In de rechtszaak van de SEC werd Ripple beschuldigd van het verkopen van “niet-geregistreerde beleggingscontracten”. Dit impliceert dat die term van toepassing is op XRP – en andere negatieve gevolgen. De rechtszaak haalde XRP naar beneden in de Top 10 cryptoschaal op CoinMarketCap. Nu staat XRP op de vierde plaats en heeft Tether’s USDT plaats nummer 3 ingenomen. Op moment van schrijven wordt XRP verhandeld tegen $0,21.

XRP
Afbeelding via CoinMarketCap

Eerste voorlopige conferentie voor Ripple en SEC aangekondigd

Zoals eerder vandaag werd gemeld, hebben wettelijke vertegenwoordigers van de SEC en Ripple de opdracht gekregen om te verschijnen op de eerste voorlopige conferentie op 22 februari 2021. Vanwege beperkingen rond de coronacrisis zal de conferentie telefonisch plaatsvinden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten