Ripple, xrp
Ripple

CoinShares: “De markt heeft steeds meer vertrouwen in overwinning Ripple”

De recente ontwikkelingen in de rechtszaak van Ripple Labs tegen de Securities and Exchange Commission (SEC) lijkt het vertrouwen in XRP goed te doen, zo blijkt uit data van CoinShares. In de laatste editie van de Digital Asset Fund Flows, die het op 7 november publiceerde, schrijft Butterfill dat XRP-producten voor de derde week op rij institutioneel kapitaal mochten verwelkomen.

1,1 miljoen dollar

Het gaat overigens niet om grote netto-instromen, want voor de afgelopen week mochten de XRP-producten voor 1,1 miljoen dollar aan institutioneel kapitaal in ontvangst nemen. Volgens Butterfill is dit echter een teken dat investeerders er steeds meer vertrouwen in hebben dat Ripple Labs de zaak tegen de SEC zal winnen.

De laatste weken krijgt Ripple Labs steeds meer steun van grote namen uit de industrie, waaronder Coinbase en de Blockchain Association.

Verder publiceerde Stuart Alderoty, het hoofd van de juridische afdeling van Ripple Labs, op 4 november dat “Verschillende onafhankelijke stemmen, bedrijven, ontwikkelaars, beurzen, organisaties en retail-tokenhouders” hulp hebben aangeboden om te laten zien hoe “gevaarlijk fout” de SEC zit.

Kleine tegenslag voor Ripple

Overigens is een recente uitspraak door de United States District Court in het voordeel van de SEC uitgevallen in een andere zaak tegen een crypto-bedrijf. In dit geval ging het in het op blockchain technologie gebaseerde betaalnetwerk LBRY. Deze uitspraak zou de zaak van Ripple in theorie wat kunnen compliceren voor het bedrijf.

In het geval van LBRY besloot de rechter dat de tokens op het moment van de eerste verkoop geen nut hadden. Advocaat Jeremy Hogan verwacht dat deze uitspraak hoe dan ook terugkomt in  de laatste poging van de SEC om nog wat van de Ripple-zaak te maken.

Advocaat John Deaton geeft aan dat dit zijn vertrouwen in een goede afloop voor Ripple Labs er niet minder op maakt. Vandaag komt hij met een verdere uitleg over zijn standpunten met betrekking tot de rechtszaak tussen Ripple Labs en de SEC.

Ripple nieuws

Whales blijven XRP kopen: Accumulatie richting recordhoogtes
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom