Bitcoin

Cold storage wallet van BitMEX met bijna 100.000 Bitcoins gestegen

BitMEX heeft in 2019 geen makkelijk jaar gehad. In juli 2019 heeft de Amerikaanse ‘Commodity Futures Trading Commission’, ofwel de CFTC, een onderzoek gestart naar de exchange. In dit onderzoek werd gekeken of Amerikaanse burgers specifiek toestemming had gegeven om op het niet-gereguleerde platform te handelen.


Lekgevoelige informatie

Door een fout bij het toepassen van een protocol op zijn massa e-mailservers, zag de exchange in november 2019 lekgevoelige gebruikersgegevens vrijkomen. Tevens is de concurrentie in het afgelopen jaar enorm toegenomen. Tot slot werd de exchange beschuldigd van systematische illegale activiteiten.

Blockchain data-analyseer bedrijf Skew heeft de exchange BitMEX geanalyseerd. Hieruit bleek dat BitMEX gedurende 2019 werd geconfronteerd met een verschillende PR-fiasco’s. Klanten van het bedrijf bleven in dit jaar echter vertrouwen op hun fondsen.


Cold storage wallets

In Juli 2019 zag de exchange een enorme daling in haar Bitcoin-opslag. Dit was nadat bekend werd dat de CFTC een onderzoek naar het bedrijf deed. In de maanden hierna zag de exchange haar fondsen op haar cold storage wallets echter wederom toenemen met bijna 100.000 Bitcoins. Met een waarde van $9635, is dat ruim $963 miljoen waard.

Hiernaast beschikt de exchange over een verzekeringsfonds. Mocht er iets misgaan, dan kunnen vanuit dit fonds verliezen worden gedekt. BitMEX haar verzekeringsfonds bevat naar verluidt 34.000 Bitcoins, waardoor het momenteel de meest gekapitaliseerde cryptocurrency-native exchange in de branche is.

Bron: Skew

Dagelijkse actieve gebruikers

Naar verluidt is een dalende trend bezig in het aantal dagelijks actieve gebruikers. Zo waren er voordat het onderzoek naar de exchange werd gestart dagelijks meer dan 20.000 gebruikers actief op het platform. Nadat dit nieuws naar buiten kwam, was alles boven de 20.000 een drukke dag.

BitMEX wint het echter nog op XBTUSD-contracten, zo heeft de exchange hier nog de beste liquiditeit op in de gehele branche. Het is echter onduidelijk hoelang de exchange deze plek nog kan vasthouden. Het lijkt er namelijk op dat de cryptocurrency exchange Binance een flinke inhaalslag aan het maken is.


Bitcoin nieuws

Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Bitcoin wallet komt na 15 jaar tot leven: hallo Satoshi?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13