Bitcoin

Colombia zou watervallen kunnen gebruiken om bitcoin te produceren

Een Colombiaanse politicus heeft voorgesteld dat het land naar El Salvador moet kijken als het gaat om Bitcoin minen met hernieuwbare energie. Hij vindt dat het land zich hier op moet focussen in plaats van cocaïne produceren.


Colombia moet duurzaam Bitcoin gaan minen

Gustavo Petro, een linkse senator, retweette een verhaal over de president van El Salvador, Nayib Bukele. Bukele kondige in deze tweet aan dat het land was begonnen met het minen van Bitcoin met behulp van vulkanische energie. Daarnaast merkte hij het volgende op:

“Wat als de Pacifische kust profiteerde van de steile watervallen van de rivieren van de westelijke bergen om te produceren. Wat als ze alle energie van de kust en cocaïne vervangen door energie voor crypto valuta’s.”

President Bukele, die vorige maand Bitcoin als wettig betaalmiddel in El Salvador heeft gemaakt, beweert dat het land Bitcoin zal minen met behulp van de geothermische energie van zijn vulkanen.

Bitcoin (BTC)-mining is het proces waarbij krachtige computers worden gebruikt om transacties op de blockchain te verifiëren. Daarnaast wordt het gebruikt om de digitale assets te produceren. Het gebruikt echter veel energie. Daardoor zijn mining bedrijven op zoek naar schone energie om de asset te produceren. Petro, koploper voor de presidentsverkiezingen van Colombia volgend jaar, zegt het volgende over virtuele valuta:

“Virtuele valuta is pure informatie en dus energie.”

Het was niet duidelijk wat Petro hier mee bedoelde. De Latijns Amerikaanse energiebeleidsanalist Wesley Tomaselli vertelde dat de senator verwees naar het potentieel van de Colombiaanse Pacifische kust om hernieuwbare energie te gebruiken.

“Hij heeft gelijk dat Colombia een groot potentieel heeft voor Bitcoin mining. Dit komt omdat ongeveer driekwart van de elektriciteitsopwekking afkomstig is van waterkracht. Het probleem is dat Petro Bitcoin mining lijkt te verkopen als een alternatief model voor de ontwikkeling van cocaïneteelt en cocaïnetransporten. Dat is niet zo. Tenzij Petro een toverstaf heeft.”


De Pacifische kust een hotspot

Colombia is ‘s werelds grootste producent van cocaïne. Aan de Pacifische kust wordt veel van de cocaïne verbouwd. De Pacifische kust is ook een potentiële hotspot voor hernieuwbare energie. Tomaselli zegt hierover het volgende:

“Colombia’s zware berggeografie en riviersystemen in de Andes maken het een uitstekende plaats voor de opwekking van waterkracht.”

Maar hij voegde eraan toe dat megaprojecten in het gebied hier minder populair zijn geworden vanwege weerstand van milieuactivisten die schadelijk zijn voor de lokale gemeenschappen en ecosystemen.

Jehudi Castro Sierra, die de Colombiaanse regering adviseert over blockchaintechnologie, zei op Twitter dat het idee van Petro “absurd” was. De regering van El Salvador heeft gezegd dat het alleen hernieuwbare en schone energie zal gebruiken om de valuta te produceren. Zou Colombia de volgende kunnen zijn?

Bitcoin nieuws

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving