Metaverse
Blockchain

Complexiteit van cryptocurrency-wallets belemmert adoptie van Web3-games, blijkt uit nieuw rapport

Een recent rapport wijst uit dat veel gamers Web3-games nog niet hebben uitgeprobeerd, vooral vanwege de complexiteit van cryptocurrency-wallets. Dit inzicht komt uit “The Future of Web3 Gaming is Competitive: Global Gaming Report 2024,” een gezamenlijk onderzoek van Web3-gamingprotocol Elympics, de Blockchain Game Alliance (BGA) en de blockchain-gamedatatracker PlayToEarn.

Rapport onderzoekt redenen voor terughoudendheid bij Web3-gaming

Het rapport belicht de huidige stand van zaken binnen de blockchain-gamingsector en verzamelde de mening van 1.000 gamers wereldwijd. De belangrijkste vraag: waarom kiezen gamers ervoor om geen blockchain-games te spelen? Meer dan 10% van de respondenten gaf aan dat de complexiteit van cryptocurrency-wallets hen tegenhoudt, terwijl 7,3% van de gamers de waarde van Web3-gaming simpelweg niet begrijpt. Daarnaast gaf 2,4% aan tevreden te zijn met traditionele Web2-games, en 9,1% vond dat blockchain-gaming hen niet aanspreekt.

Airdrops en inkomsten als motivatie voor Web3-gamers

Uit het onderzoek bleek dat veel gamers airdrops en de mogelijkheid om geld te verdienen zien als drijfveren om Web3-games te spelen. Ook de kans om te concurreren met andere spelers is een belangrijke motivatie.

Elympics CEO: “Web3-gaming heeft moeite om mainstream te worden”

Volgens Michal Dabrowski, CEO van Elympics, blijft de adoptie van Web3-gaming achter bij mainstream gamers. Toch verwacht hij een verandering. “De toetreding van infrastructuurspelers zoals TON tot de Web3-gamingsector introduceert krachtige sociale distributienetwerken en zeer betrokken gemeenschappen,” aldus Dabrowski. Hij gelooft dat naarmate meer ontwikkelaars zich focussen op het creëren van hoogwaardige Web3-games, de populariteit zal toenemen.

Initiatieven zoals TON verlagen drempels voor Web3-games

Ondanks de obstakels werken projecten zoals The Open Network (TON) aan oplossingen om de complexiteit van crypto-wallets te verminderen. Op 19 april kondigde Justin Hyun, directeur investeringen van de TON Foundation, aan dat de Mini Apps van Telegram gebruikers in staat zullen stellen om crypto te gebruiken zonder dat ze dit merken. Deze ontwikkeling heeft geleid tot een massale toestroom van gamers naar het TON-ecosysteem, waar clickergames als Hamster Kombat inmiddels meer dan 300 miljoen gebruikers hebben aangetrokken.

Web3-gaming blijft in beweging, klaar voor groei

Alhoewel de acceptatie van Web3-games nog uitdagingen kent, tonen deze recente ontwikkelingen aan dat de sector volop in beweging is en klaar lijkt voor groei. Met een toenemend aantal ontwikkelaars en verbeterde infrastructuur, belooft de toekomst van Web3-gaming veel voor zowel gamers als ontwikkelaars.

Blockchain nieuws

Swift zet volgende stap richting crypto-adoptie met nieuwe wereldwijde trials
Top 5 meest gebruikte crypto netwerken: Solana, Toncoin en Tron op kop
Cypherpunk-waarden verdwijnen door opkomst van institutionele blockchain-acceptatie
Meer nieuws

Meest gelezen

Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Hoger beroep SEC tegen Ripple: Is corruptie de werkelijke drijfveer?
XRP maakt kans om Bitcoin in te halen volgens voormalig Ripple-directeur
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk