Bitcoin mining
Bitcoin

Core Scientific verhoogt opnieuw de hosting-prijzen voor Bitcoin mining

De grootste Bitcoin miner ter wereld, Core Scientific (CORZ), heeft de hosting-kosten voor machines van andere bedrijven verhoogd naar bijna 10 cent per kilowattuur. Deze nieuwe prijsverhoging komt nadat het bedrijf de afgelopen maanden al kostenverhogingen van 20 tot 25 procent doorvoerde.

Energieprijzen door het dak

Core Scientific is gedwongen de prijzen voor andere miners te verhogen, omdat de energieprijzen door het dak gaan. Met een Bitcoin koers die nog altijd rond de 20.000 dollar zweeft en een hashing power die op het hoogste niveau ooit ligt, is het voor miners steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te breien.

De vertegenwoordigers van Core Scientific wilden niet in detail op de situatie ingaan, maar geven aan dat de hogere energiekosten simpelweg worden doorberekend aan de klanten. “Hoewel de kosten voor energie nu omhooggaan, verwachten we dat ze in de toekomst weer dalen. Op dat moment zullen ook de kosten voor onze klanten weer zakken”, aldus Core Scientific.

Van zolderkamer naar miljardenbusiness

In korte tijd is de mining industrie opgeklommen van een zolderkameronderneming naar een waar miljardenbal. Op het moment van schrijven maken beursgenoteerde bedrijven de dienst uit in de Bitcoin mining industrie. Een situatie die Satoshi Nakamoto op het moment dat hij Bitcoin lanceerde in 2009 waarschijnlijk nooit had verwacht.

Het geeft aan hoe Bitcoin in relatief korte tijd is opgeklommen tot een asset van wereldformaat. Een prestatie die best bijzonder is, als je bedenkt dat er helemaal geen bedrijf achter Bitcoin zit. In essentie is Bitcoin slechts een protocol waarop mensen absolute schaarste naar elkaar kunnen overmaken zonder te hoeven leunen op financiële tussenpersonen.

Op dit moment gaat de mining-industrie door een moeilijke periode, maar Bitcoin heeft vaker dergelijke markten meegemaakt. Het grote verschil is dat de wereldeconomie op dit moment voor het eerste in de bestaansgeschiedenis van Bitcoin richting een recessie dreigt te gaan. Wat dat betreft staan er een paar spannende maanden op het programma voor de industrie.

Bitcoin nieuws

Investeringslegende: ‘Bitcoin bullmarkt is nog lang niet voorbij’
Amerikaanse handelsfirma investeert $1 miljard in Spot Bitcoin ETFs
‘Financieel systeem verouderd maar crypto is ook geen oplossing’
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC