Bitcoin

COVID-19 internetdomein in beslag genomen na poging verkoop voor Bitcoin

Het Openbaar Ministerie (OM) van de Verenigde Staten (VS) heeft een frauduleuze COVID-19-domeinnaam in beslag genomen. De eigenaar van het domein heeft naar verluidt geprobeerd het domein te verkopen in ruil voor Bitcoins (BTC).


Illegale activiteiten in verband met wereldwijde Coronapandemie

Momenteel wordt er veel aandacht geschonken aan het opsporen en vervolgen van illegale activiteiten die in verband kunnen worden gesteld met de aanhoudende wereldwijde Coronapandemie.

Hierdoor kwam het team terecht op het domein ‘coronaprevention.org’. De eigenaar wou de domeinnaam naar verluidt verkopen in ruil voor BTC. Het domein is één dag nadat de Amerikaanse president Donald Trump een nationale noodsituatie had afgekondigd, te koop aangeboden. Hierdoor wou de verkoper profiteren van de Coronapandemie. Het domein werd gepromoot als een effectief middel om ‘hoge markup in demand-producten’ te kunnen verkopen, waarbij het domein een daarbij horende premium prijs kreeg van $500.


Undercover agent

De eigenaar van het domein is inmiddels opgepakt door een undercover agent. Zo ging Michael Johnson, sinds 2003 een speciale agent bij Homeland Security Investigations (HSI), undercover. Om niet als agent op te vallen deed hij zich voor als iemand die nep-coronavirus-testkits verkocht.

Toen de domeineigenaar $500 vroeg, kreeg hij hier een gedeeltelijke betaling van, in ruil voor overdracht van het domein. Toen het domein echter overgedragen was, werd de verdachte aangeklaagd voor het proberen van witwassen van monetaire instrumenten. Het domein is inmiddels verwijderd.


Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom