Bitcoin Nieuws

CPI data toont inflatie van 6,4% – Bitcoin koers schiet omhoog

In januari is de Amerikaanse CPI-waarde uitgekomen op 6,4%, wat hoger is dan de marktverwachtingen, maar wel een gestage daling betekent ten opzichte van het piekpercentage van 9,1%. Is dit het moment voor de Bitcoin koers om omhoog te schieten?

Bitcoin koers schiet omhoog na goed CPI nieuws

Er is goed nieuws naar buiten gekomen uit Amerika. De consumentenprijsindex (CPI), een cruciale economische indicator die de gemiddelde verandering in consumentenprijzen volgt, toonde voor de maand december een significante daling van de inflatie, waardoor het naar het laagste niveau in bijna een jaar zakte. Het laatste CPI-nummer van 6,4% lijkt een impuls te zijn voor risicovolle activa om te stijgen.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 BTC rond de 22.217 dollar, wat bijna 800 dollar hoger is dan een uur geleden. Eerder al schreef Newsbit dat goed inflatie nieuws vandaag zou kunnen zorgen tot een flinke koersstijging richting de 25 duizend dollar.

BTC koers na CPI rapport
BTC koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Amerikaanse CPI meldt 6,4% inflatie

De Core CPI steeg maand-op-maand met 0,4% en op jaarbasis met 5,6%, iets hoger dan de marktvoorspellingen. Maar volgens de index van het Bureau of Labor Statistics zijn de onderliggende consumentenprijzen het minst gestegen in de afgelopen 15 maanden, wat het voor de Federal Reserve haalbaar maakt om de hoogte van de ingevoerde rentetarieven in het land verder te verlagen.

CPI

Stijgende huisvestingskosten waren de belangrijkste oorzaak van de maandelijkse prijsstijging van 0,5%. Ook waren de huisvestingkosten verantwoordelijk voor 60% van de jaarlijkse inflatie van vorige maand.

Voor nu lijken zowel de cryptomarkt als de aandelenmarkten positief te reageren op het zojuist gepubliceerde CPI rapport.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers remt af, omdat whales winst pakken
Bitcoin schiet midden in de nacht boven de 29.000 dollar uit
Handelaren niet overtuigt door stijging Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden