Amerika, bitcoin
Bitcoin

De reden dat vanmiddag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers

We zijn op dit moment beland in de stilte voor de storm. De markten bereiden zich voor op de volgende Amerikaanse inflatiecijfers die vandaag bekend worden gemaakt.

Stilte voor de storm

Op dit moment lijkt BTC te stabiliseren net onder de $22.000, maar dat kan snel veranderen. De belangrijke CPI-release wordt om 14:30 uur Nederlandse tijd uitgebracht en zal naar verwachting veel volatiliteit veroorzaken.

Handelaren op de cryptomarkt bereiden zich dus voor op een drukke handelsdag, waarbij zowel $19.000 als $25.000 als potentiële doelen worden genoemd, afhankelijk van de afwijkingen van de resultaten ten opzichte van de schattingen.

Een medewerker van het analyseplatform CryptoQuant, schreef in een Twitter-update dat als het CPI-nummer van vanmiddag een afname van de inflatie laat zien, de kans groot is dat Bitcoin zal stijgen tot $24.000 tot $25.000. De analist ging verder en zei:

Omgekeerd zou een negatieve verrassing een koersval tot $19-20k BTC opleveren. Een zeer belangrijke dag dus. Verwacht volatiliteit.

inflatie data bureau labor statistics
Grafiek consumentenprijsindex (CPI) – Bron: Bureau of Labor Statistics

Er ligt gevaar op de loer voor de cryptowereld

Toch zullen de inflatie gegevens van vandaag niet de enige factor zijn die de crypto koersen zal beïnvloeden de komende weken.

QCP Capital, een handelsfirma, heeft in haar laatste marktupdate aangegeven dat er reden tot bezorgdheid is voor crypto-investeerders vanwege de recente juridische procedure tegen Blockchain-firma Paxos, die de Binance BUSD stablecoin uitgeeft. Volgens het bedrijf zou dit slechts het topje van de ijsberg kunnen zijn met betrekking tot het Amerikaanse regelgevingsbeleid. Dit probleem volgens het bedrijf kunnen aanhouden tot de verkiezingen van 2024.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin blijft dominant: slechts 6 altcoins presteren beter dit jaar
Gaat crypto instorten? Experts zijn het niet eens
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie