Newsbit

Rechter (Judge)

Craig Wright heeft Niet genoeg geld om te schikken

Rechter (Judge)

In de laatste gerechtelijke documenten, in de Kleinman versus Craig Wright rechtszaak, die op 1 november zijn ingediend, is te zien dat Wright niet kan voldoen aan de schikking van de eiser. Hij laat weten niet te beschikken over 500.000 BTC ($4,5 miljard).


Wright kan 500.000 BTC niet financieren

Eerder leek het erop dat de rechtszaak ten einde kwam met het schikkingsvoorstel. De eiser stopte met het actief aanklagen van Wright en concentreerde zich op de schikking. Ook accepteerde de eiser Wright’s verzoek om de deadline te verlengen tot eind oktober. Echter, nu blijkt dat Wright de schikkingsovereenkomst heeft verbroken:

“Op 30 oktober, zonder voorafgaande kennisgeving, werden eisers geïnformeerd dat Craig Wright de schikking niet kan financieren en de niet-bindende schikkingsovereenkomst verbreekt.”

De verklaring van de eiser laat zien dat beide partijen in september een schikkingsvoorstel bespraken. Hierbij impliceerde Wright dat hij de middelen had om de kosten te dekken.


Proces wordt hervat

Omdat Wright de schikkingsovereenkomst heeft verbroken, hebben de eisers de voorbereiding op een proces hervat.

Tijdens het proces namen de advocaten van Kleinman contact op met James Wilson, de financieel directeur van Wright. Wilson was de financieel directeur toen Dave Kleiman leefde. Craig vertelde dat hij Dave’s aandelen in zijn bedrijven verkocht voor een fortuin aan Bitcoins.

Op 31 oktober vertelde Wilson de raad dat hij beschikbaar is voor een getuigenis op 8 november. Echter, daar is de rechtbank het niet mee eens.

“Volgens de lokale regels van dit district moeten partijen een opzeggingstermijn van 7 dagen hebben voor een afzegging in Florida, maar een opzeggingstermijn van 14 dagen voor een afzegging buiten de staat.”

Mede om deze reden zal er waarschijnlijk gekozen worden Wilson te horen via een videoconferentie. Op deze manier zal het wel mogelijk zijn de getuigen te horen binnen 14 dagen.


Een opvallende uitspraak

Op 14 oktober deed Wright tijdens een conferentie een opvallende uitspraak. Hij vertelde dat hij op het punt stond het ultieme bewijs te onthullen dat hij Satoshi Nakamoto is, de bedenker van Bitcoin.

Echter, hij maakte een foutje. Wright begon te vertellen dat ‘Satoshi Nakamoto‘ hele delen van Wright zijn scriptie in de Bitcoin whitepaper heeft opgeschreven. Deze uitspraak is opvallend omdat hij in de derde persoon verwees naar Satoshi. Toen hij zich dat realiseerde zei hij snel:

“Of ik ben Satoshi, of Satoshi heeft plagiaat gepleegd op mijn scriptie. Kies zelf maar, het maakt me niet echt uit, omdat hij eigenlijk hele alinea’s van mijn onderzoek heeft overgenomen. Dus ik ben het. Het maakt me niet uit of je het leuk vindt of niet.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top