Bitcoin

Crash: Bitcoin zakt tot $6.600, Ripple prijs daalt tot onder $0,20

De Bitcoin prijs is gisteren ver onder de $7000 dollar gecrasht en ook belangrijke altcoins zoals XRP hebben een flinke klap gekregen. Wat kunnen we nu verwachten?


Als we de Bitcoin grafiek analyseren dan zien we dat de BTC prijs dinsdag rond de $6.900 dollar schommelde. De $7000 dollar grens kon niet worden behaald en daarop volgende een koersdaling naar $6.600 dollar.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $6.650 dollar. In 7 dagen tijd is Bitcoin meer dan 8 procent van haar waarde verloren.

Opvallend is dat steeds meer analisten vertellen dat de huidige Bitcoin niveau’s kunstmatig gehandhaafd werden. Analist Joe007 wees op een grafiek van Bitfinex waar een ‘koopmuur’ zichtbaar was van zo’n 500 BTC. Deze werd regelmatig bijgevuld, waardoor de $6.900 dollar grens gehandhaafd werd.

Het kunstmatig hoog houden van de prijs is gevaarlijk en kan betekenen dat de koers zomaar flink naar onder zakt. Echter, ondanks het gevaar is niet iedereen negatief gestemd.

Zo vertellen verschillende crypto analisten de gok te wagen. Bitcoin kopen bij een prijs van onder de $7.000 dollar is de gok waard zeggen ze. De analisten vertellen te verwachten dat de prijs omhoog gaat bouncen. Wel geven ze aan dat het een riskante move is.

 

Ripple’s XRP bereikt laagste punt in 2 jaar tijd

Niet alleen de Bitcoin koers is gedaald. De altcoin koersen hadden het nog veel zwaarder. De meeste top 20 altcoins zijn deze week zelfs met meer dan 15 procent gecrasht.

Ethereum, de grootste altcoin, is in 7 dagen tijd 15.32 procent van haar waarde verloren. 1 ETH token is nog ‘slechts’ $123 dollar waard. Ripple heeft zelfs 17 procent van haar waarde verloren, waardoor de XRP prijs voor het eerst sinds oktober 2017 tot onder de $0,20 dollar is gezakt.

De gehele crypto markt is op het moment van schrijven $178,6 miljard dollar waard. Bitcoin heeft hierin een aandeel van 67,5 procent.

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?