Welke altcoin stijgt?
Altcoin

Creatie van 2,52 miljoen altcoins is desastreus voor crypto

Deze bullrun staat grotendeels in het teken van Bitcoin en enkele grote altcoins. De rest van de markt kent vooral problemen en dat komt volgens veel analisten door de 2,52 miljoen verschillende altcoins die op de markt zijn gebracht. Er is teveel versplintering, waardoor het kapitaal overal en nergens is.

Het gelijk van Bitcoin maximalisten

Je zou kunnen zeggen dat deze explosie van altcoins het gelijk is van Bitcoin maximalisten. Dat zijn mensen die roepen dat Bitcoin de enige waardevolle munt is en dat de rest vooral als afleiding dient.

In het verleden viel het qua afleiding nog wel mee. Nu zijn het miljoenen projecten die op Twitter en andere plekken op het internet om aandacht schreeuwen.

Bij nieuwkomers zorgt dat logischerwijs voor een hoop verwarring en onduidelijkheid, waardoor zij er wellicht voor kiezen om maar gewoon in de AI-hype te investeren en voor het aandeel NVIDIA te kiezen.

Zeker nu de resultaten voor altcoins vooral tegenvallen tijdens deze cyclus.

Wat ook opvalt is dat investeringen van durfkapitalisten op dit moment nog redelijk afwezig zijn. We zijn in ieder geval nog lang niet in de buurt van de enorme piek die we in 2021 zagen. Dat zijn ook altijd partijen die ervoor zorgen dat er veel hype rondom hun coins ontstaat.

In april werden er 1 miljoen tokens geboren

De maand april van dit jaar spant absoluut de kroon wat betreft het creëren van nieuwe projecten. In die maand werden er namelijk 1 miljoen nieuwe tokens gecreëerd.

Vooral memecoins, want ook dat is iets wat we in deze cyclus veel zien. Memecoins doen het heel goed en dat komt mogelijk door een gebrek aan narratief. Er is niet echt een deel-industrie binnen crypto die momenteel heel populair is.

In 2021 hadden we natuurlijk DeFi en NFTs, maar daar horen we op dit moment ook vrij weinig meer over. We zagen wat hype rondom AI-tokens en Real World Assets (RWAs), maar ook dat weet niet echt door te breken.

Dat memecoins zo populair zijn, is waarschijnlijk hier het gevolg van. Eigenlijk is dat ook een bewijs van armoede. Is dit dan echt de cyclus dat Bitcoin maximalisten hun gelijk gaan halen?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

JPMorgan voorziet potentieel Altcoin Season in augustus
Voetballegendes Ronaldinho en Messi ondersteunen de meme-munt Water
Santiment: Ethereum en Dogecoin geven bullish signalen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen