binance ronaldo
Binance, NFT

Cristiano Ronaldo & Binance onthullen nieuwe NFT-collectie, ondanks rechtszaak

De Portugese voetbalster Cristiano Ronaldo zet nieuwe stappen in de crypto-wereld met de aankondiging van een nieuwe non-fungible token (NFT) collectie. Dit markeert alweer zijn vierde NFT-collectie die hij in samenwerking met crypto exchange Binance op de markt brengt. 

Ronaldo zit inmiddels al een tijdje verwikkeld in een rechtszaak aangespannen door een groep crypto-investeerders, maar dit weerhoudt hem niet om meer verzamelitems op de blockchain te zetten.

Nieuwe NFT’s ter ere van Ronaldo’s carrière

De voormalig Ballon d’Or winnaar kondigde gisteren op socialmediaplatform X zijn nieuwe collectie aan met zijn ruim 111 miljoen volgers. ‘’Ben je klaar om onze reis samen te herbeleven?,’’ zo schreef hij onder andere.

Ronaldo sloeg in juni 2022 een meerjarige deal met Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld. Door verschillende NFT-collecties uit te geven op het NFT-platform van Binance is het doel om voetbalfans van over de hele wereld naar de wereld van NFT’s en Web3 te brengen.

De digitale verzamelitems die tot dusver zijn uitgebracht, introduceren verschillende exclusieve mogelijkheden voor de houders. Hoe zeldzamer de NFT’s, hoe unieker de bijbehorende voordelen.

Binnen de nieuwe collectie zullen de voordelen groter en beter zijn dan ooit tevoren, zo is te lezen op de blog van Binance. Veel details over de nieuwe collectie zijn nog niet vrijgegeven. Net als de eerdere collecties zal het uiteraard toegewijd zijn aan de indrukwekkende carrière van de superster.

Op 29 mei, om 10:00 uur Nederlandse tijd, zal de nieuwe collectie gelanceerd worden. Hoeveel NFT’s er in de collectie zitten, wordt pas op dat moment bekendgemaakt. In de blog is bovendien te lezen dat de prijzen hetzelfde zullen zijn als die van andere ‘’normale NFT’s’’, terwijl de prijs voor de “Super Zeldzame NFT” in de collectie zal verschillen.

Ronaldo had het volgende te zeggen over zijn nieuwe lancering:

‘’Mijn voetbalreis bracht me over de hele wereld en ik had de eer om voor de meest prestigieuze clubs te spelen. Nu is het jouw beurt om met mij mee te gaan op die reis.’’

$1 miljard crypto rechtszaak

Eind vorig jaar werd de aanvaller van het Saoedische Al-Nassr aangeklaagd door een groep crypto-investeerders. De eisers in de rechtszaak beweren dat Ronaldo  “promootte, assisteerde bij en/of actief deelnam aan het aanbod en de verkoop van niet-geregistreerde effecten in samenwerking met Binance,” en dat hij had moeten weten dat Binance betrokken was bij dergelijke activiteiten. De aanklagers hebben een forse schadevergoeding van maar liefst 1 miljard dollar geëist.

De juridische uitdagingen weerhouden Ronaldo er klaarblijkelijk niet van om verder de NFT-wereld in te duiken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

NFT nieuws

Zuid-Koreaanse financiële waakhond introduceert nieuwe NFT-richtlijnen
Drie Britten aangeklaagd voor NFT-fraude in de Verenigde Staten
Bitcoin NFT’s bereiken nieuwe mijlpaal
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken