bitcoin crash
Bitcoin

Crypto analist: 99% van de $8,2 miljard aan Bitcoin van Mt. Gox zou kunnen worden verkocht

De failliete cryptobeurs Mt. Gox is begonnen met het terugbetalen van zijn schulden in Bitcoin en Bitcoin Cash. Volgens financieel analist Jacob King kan dit een aanzienlijke impact hebben op de markt, waarbij een verkoopdruk van maar liefst $8,2 miljard op de prijs van Bitcoin wordt voorspeld.

Verkoop van Mt. Gox Bitcoin kan prijzen verder doen dalen

King stelt dat de terugbetalingen van Mt. Gox grotendeels op de markt zullen worden verkocht, wat naar verwachting zal leiden tot een verdere daling van de Bitcoin-prijzen. “Geen enkele Bitcoiner zal dit hardop zeggen, maar het merendeel van de $8,2 miljard aan BTC die teruggegeven zal worden aan voormalige klanten, zal worden verkocht,” schreef King in een bericht op 4 juli.

Deze sombere voorspelling komt slechts enkele uren nadat Mt. Gox zijn terugbetalingsproces officieel aankondigde op 5 juli. De on-chain bewegingen wijzen er volgens de analisten al op dat de schuldeisers van Mt. Gox begonnen zijn met verkopen.

Zal Mt. Gox Bitcoin terug naar de bearmarkt sturen?

De voorspellingen wekken bezorgdheid over de prijs van Bitcoin, die al meer dan een maand moeite heeft om te stijgen en momenteel onder de psychologische grens van $60.000 staat.

Gedurende de hele maand juni bevond Bitcoin zich in een neerwaartse trend en heeft het in een maand tijd meer dan 21% van zijn waarde verloren.

Volgens de analist zou de verkoop van Bitcoin door de schuldeisers van Mt. Gox de situatie echter nog veel erger kunnen maken en Bitcoin weer in een bearmarkt kunnen brengen:

Ik begrijp dat dit controversieel is, maar gezien het huidige lage vraagvolume zal dit BTC gemakkelijk terugsturen naar een harde bearmarkt.

Terugbetalingen Mt. Gox positieve ontwikkeling voor industrie en gebruikers

Ondanks de mogelijke verkoopdruk zijn de terugbetalingen een positieve ontwikkeling voor zowel de industrie als de voormalige gebruikers van de failliete beurs. Dit sentiment wordt gedeeld door Mark Karpelès, de voormalige CEO van Mt. Gox, die in een X-bericht op 5 juli schreef:

“Klanten van Mt. Gox beginnen eindelijk Bitcoins te ontvangen! Na meer dan 10 jaar was ik er niet meer zeker van of het ooit zou gebeuren, maar hier zijn we dan eindelijk!! Dit is een lange reis geweest en ik ben blij te zien dat we er eindelijk bijna zijn, nog heel eventjes.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Crypto analist: Bitcoin koers bevindt zich in nieuwe bullish trend
Donald Trump haalt uit naar Bitcoin-land El Salvador
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren