Bitcoin (BTC), US Dollar
Bitcoin

Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie

Crypto-analist en -handelaar Ali Martinez voorspelt een aanzienlijke liquidatie van Bitcoin (BTC) op de cryptobeurs Binance, mocht de BTC-koers stijgen tot $71.700. Martinez deelde deze prognose op het socialemediaplatform X.

Risico’s van leveraged short posities

Deze liquidatie zou voornamelijk leveraged short posities betreffen; dit zijn posities van handelaren die verwachten dat de prijs van Bitcoin, de leidende cryptocurrency, zal dalen.

Beleggers die een leveraged short positie innemen, lopen het risico op liquidaties. Een leveraged positie betekent dat een handelaar zijn rendement kan vermenigvuldigen, afhankelijk van de specifieke handelsvoorwaarden. Dit kan een verdubbeling (2x) of zelfs een vijfvoudige vermenigvuldiging (5x) zijn.

Het risico bij leveraged trades is dat de positie geliquideerd wordt zodra de koers van het onderliggende activum een bepaald niveau bereikt.

Potentiële liquidatie van $23 miljoen aan short posities op Binance

Crypto-analist Martinez heeft opgemerkt dat er mogelijk $23 miljoen aan short posities geliquideerd kunnen worden op de Binance exchange, mocht de BTC koers de $71.700 bereiken. Deze situatie suggereert dat veel beleggers verwachten dat de prijs van Bitcoin, de grootste cryptocurrency, op korte termijn zal dalen.

Als de prijs dit niveau bereikt, zouden liquidaties verplichte aankopen van ongeveer 320 Bitcoin tokens veroorzaken, wat neerkomt op $23 miljoen. Deze verplichte aankopen kunnen de prijs van Bitcoin verder opdrijven en een kettingreactie van liquidaties van andere short posities veroorzaken, wat een significante invloed zou kunnen hebben op de marktdynamiek.

Nieuwe all time high voor BTC?

De BTC-koers staat momenteel rond de $70.000, slechts 2.4% onder het cruciale niveau van $71.700. Deze geringe marge suggereert dat er niet veel kapitaal nodig is om de prijs naar dit niveau te tillen, wat de kans vergroot dat het liquidatiepunt bereikt wordt. Dit kan vervolgens een prijsrally in gang zetten die mogelijk leidt tot een nieuwe recordhoogte.

De afgelopen dagen heeft de Bitcoin-koers aanzienlijke schommelingen vertoond; op 8 april naderde de munt zijn recordhoogte van $73.600, maar op 10 april daalde de prijs tot net onder de $68.000.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-mining illegaal in Venezuela om stroomnet te ontlasten
Aantal nieuwe Bitcoin wallets daalt naar laagste punt in 6 jaar
Crypto whales kopen 250.000 Bitcoins en dat is goed nieuws
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?