crypto crash
Altcoin

Crypto analist: Grote altcoins blijven waarschijnlijk bloeden

Het jaar 2024 begon fantastisch voor Bitcoin en dat zorgde meteen voor speculatie over een nieuw altseason, een periode waarin kleinere munten me enorme percentages stijgen. Tot dusver presteren altcoins echter dramatisch en volgens de populaire analist Altcoin Sherpa kan dat nog wel even duren.

Grote altcoins blijven bloeden

Als voorbeeld noemt hij Dogecoin (DOGE), die volgens hem nog met 10% kan dalen vanaf het huidige niveau, nadat de munt eerder deze maand al 20% van zijn koerswaarde moest inleveren.

“Het doet me pijn om het te zeggen, maar DOGE blijft waarschijnlijk bloeden tot de koers van 0,08 dollar. Ik denk nog steeds dat Dogecoin een goede is voor passieve investeerders, maar op dit moment ziet het er slecht uit.”

Op basis van zijn grafiek lijkt de analist te suggereren dat er een paar belangrijke koersniveaus zijn voor Dogecoin om in de gaten te houden.

Hierbij wijst hij de koersen van 0,0998 dollar, 0,0855 dollar en 0,736 dollar aan. Op het moment van schrijven klokt de Dogecoin koers binnen op 0,1016 dollar en staat er over de afgelopen 24 uur een stijging van 0,82% op de borden.

Dat is bijzonder te noemen, omdat op Tron na alle top 10 coins een daling doormaakten de afgelopen 24 uur.

Solana moet weerstand voorbij

Wat Solana (SOL) betreft ziet Altcoin Sherpa kansen. Zo kan de munt volgens hem het niveau van 190 dollar overstijgen, maar daarvoor moet wel de weerstand op 165 dollar overwonnen worden.

“Het doorbreken van de 165 dollar zou betekenen dat de koers op de korte termijn naar 190 dollar kan stijgen. Ik denk dat 120 tot 150 dollar nog altijd goede niveaus zijn om Solana te accumuleren.”

Momenteel handelt Solana op 139,90 dollar en staat er een fikse daling van 4,07% op de borden over de afgelopen 24 uur.

Over het decentrale leenplatform Aave (AAVE) is de analist wat minder optimistisch. Voor die munt verwacht hij na een sterke periode een daling van ongeveer 12% vanaf de huidige koersen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Altcoin nieuws

Bittensor (TAO) wordt gelist op Bitvavo en de koers ontploft
Onbekende crypto stijgt met 100%, dit moet je weten
Bitget en Foresight Ventures investeren $30 miljoen in TON-blockchain voor groei van Telegram-apps
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13