Ripple, XRP token
Ripple

Crypto Analist: Nieuwe XRP prijsdaling van 30-40% is onvermijdelijk

Cryptocurrency-analist Jungle Inc 2.0 belicht de mogelijke toekomstscenario’s voor de prijs van Ripple (XRP) in relatie tot de aankomende beslissingen van de SEC. De uitkomst van deze juridische ontwikkelingen kan een flinke impact hebben, zowel positief als negatief, op de waarde van de digitale munt.

Een koersval van 30 tot 40 procent is mogelijk

In een recente tweet deelde Jungle Inc 2.0, een bekende cryptocurrency-analist, zijn perspectieven op de potentiële repercussies van de SEC’s hoger beroep in de rechtszaak tegen Ripple Labs op de prijs van de XPR token. Hij benadrukte dat in een pessimistisch (bearish) scenario de prijs van XRP wellicht met een additionele 30% tot 40% zou kunnen dalen. Aan de andere kant, in een optimistisch (bullish) scenario, zou de XRP prijs flink kunnen stijgen.

Ondanks dat een deel van de XRP-gemeenschap denkt dat de SEC niet in beroep zal gaan, blijft Jungle Inc 2.0 ervan overtuigd dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de SEC in beroep gaat. Hij benadrukt dat dit een onvermijdelijke stap is in het juridische proces.

Recente Marktontwikkelingen

In de afgelopen 24 uur heeft de XRP koers een aanzienlijke daling van meer dan 5 procent ervaren. Hierdoor wordt de token momenteel verhandeld voor $0,474.

Het handelsvolume over 24 uur was indrukwekkend met een totaal van $1,037,404,265, wat een opmerkelijke stijging van meer dan 100% betekent vergeleken met de voorgaande dag. Deze recente daling heeft helaas wel bijgedragen aan een negatieve wekelijkse prestatie, waarbij de token op een verlies van 6% staat ten tijde van het bericht.

Technisch Perspectief

Vanuit een technisch oogpunt lijkt een bearish perspectief aannemelijk, gezien de ontwikkeling van een dalende driehoek over meerdere weken op de dagelijkse grafiek van de altcoin. Deze trend zou kunnen resulteren in een prijsdaling onder de $0,4425 steunniveau in de komende week, en mogelijk zelfs tot $0,3480.

Toch is er hoop; als het XRP lukt om 2 opeenvolgende ‘daily candles’ boven dit patroon te sluiten in de komende dagen, wordt het bearish scenario ongeldig. Dit zou de weg vrijmaken voor een mogelijke stijging naar het volgende belangrijke weerstandsniveau van $0,5605 en zelfs $0,7385 als de koopdynamiek aanhoudt.

Conclusie

Cryptocurrency-analist Jungle Inc 2.0 bespreekt de mogelijke invloed van de aankomende SEC-beslissingen op de Ripple (XRP) prijs, waarbij hij een potentiële daling van 30-40% in een bearish scenario niet uitsluit.

De recente marktontwikkelingen laten een significante daling en een verhoogd handelsvolume zien, en de technische analyse wijst op een mogelijke verdere daling. Desondanks blijft er ruimte voor optimisme, met kansen op herstel als bepaalde voorwaarden worden vervuld. Jungle Inc 2.0 benadrukt dat de bewegingen van de SEC cruciaal zullen zijn in de toekomstige prijsontwikkelingen van XRP.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

BitBoy heeft mogelijk $80 miljoen aan XRP, maar vraagt toch om donaties
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
Hoeveel heeft Ripple’s Rechtszaak Tegen de SEC Gekost?
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen