ethereum
Ethereum

Crypto analist verwacht Ethereum koers van $10.000 na ETF aanvragen

Nu vermogensbeheerders zich richten op een Ethereum (ETH) Spot Exchange-Traded Fund (ETF), anticiperen veel investeerders op een significante waardestijging van de munt. De crypto-analist Sassano is bijzonder optimistisch en voorspelt zelfs een nieuwe all-time high (ATH) voor Ethereum in het huidige jaar.

Ethereum koers kan stijgen naar $10.000

Sassano schat dat de koers van ETH zou kunnen stijgen tot $10.000. Indien deze ambitieuze doelstelling niet wordt bereikt, acht hij een waardering van $6.000 realistisch tegen het einde van het jaar. Deze voorspellingen impliceren respectievelijk een stijging van ongeveer 285% en 130%. Ter vergelijking: Bitcoin (BTC) zag een stijging van ongeveer 75% sinds augustus vorig jaar, volgend op de aankondiging van de ETF-aanvragen.

Volgens Sassano zal deze rally versterkt worden door de toename van institutionele beleggingen in crypto. Een Ethereum ETF zou het project aanzienlijk toegankelijker maken voor deze groep investeerders. Daarnaast benadrukt Sassano het potentieel van staking op het Ethereum-platform, wat investeerders aantrekkelijke rendementen biedt op hun tokens, als een factor die beleggen in ETH nog aantrekkelijker kan maken vergeleken met BTC.

Buterin wilt gas limiet verhogen

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin heeft tijdens een Reddit-vragenronde voorgesteld om de gaslimiet van het netwerk te verhogen van 30 naar 40 miljoen, wat neerkomt op een potentiële toename van 33% in de transactiecapaciteit. Dit voorstel, dat drie jaar na de laatste limietverhoging komt, wordt door Buterin beschouwd als een “bescheiden toename”.

Deze verhoging zou de prestaties van het netwerk kunnen verbeteren door meer transacties per blok mogelijk te maken. Echter, het brengt ook uitdagingen met zich mee voor gebruikers die nodes draaien.

Een hogere gaslimiet betekent dat de blockchain sneller groeit, wat meer opslag en verwerkingscapaciteit van de hardware vereist. Dit zou druk kunnen leggen op kleinere node-operators en potentieel de decentralisatie van het netwerk kunnen beïnvloeden. De gaslimiet dient als een mechanisme om de blokgrootte te beperken en daarmee de algehele prestaties en toegankelijkheid van het netwerk te waarborgen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum loopt flink achter op Bitcoin sinds Proof-of-Stake overgang
Bitcoin en Ethereum ETF’s verliezen opnieuw tientallen miljoenen dollars
Zwitserlands vierde grootste bank betreedt cryptomarkt met handel in Bitcoin en Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?