Bitcoin stijgt
Bitcoin

Crypto Analist voorspelt: Bitcoin kan naar $200.000 stijgen

Tom Lee, de managing partner van Fundstrat Global Advisors, heeft een voorspelling gedaan die de aandacht trekt in de cryptowereld. Hij voorspelt namelijk dat Bitcoin (BTC) binnen afzienbare tijd zes cijfers zou kunnen bereiken.

Tom Lee voorspelt een explosieve groei

In een exclusief interview met CNBC heeft Tom Lee zijn prijsvoorspelling voor Bitcoin onthuld, waarbij hij beweert dat de toonaangevende cryptocurrency binnen vijf jaar met meer dan 500% zou kunnen stijgen ten opzichte van het huidige niveau.

Lee vertelt aan dat hij verwacht dat Bitcoin binnen vijf jaar een indrukwekkende prijs van “rond de $200.000” kan bereiken. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld op $30.026.

De beweegredenen voor zijn optimisme zijn duidelijk. Lee benadrukt dat Bitcoin een enorm nuttige asset is en wijst op de tekortkomingen van het huidige financiële systeem in de Verenigde Staten, dat volgens hem vooral gunstig is voor degenen die al welgesteld zijn.

Impact van een Bitcoin ETF

Lee beschouwt ook de mogelijke impact van een goedgekeurde Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de VS als een cruciale katalysator voor de prijsstijging. Hij gelooft dat mensen de potentie van een Bitcoin ETF onderschatten en benadrukt dat dit kan leiden tot een verbluffende multiplicator van vier-op-een. Met andere woorden, elke dollar aan instroom zou vier keer zo veel kunnen bijdragen aan de totale Bitcoin marktkapitalisatie. Als er bijvoorbeeld $100 miljard of $200 miljard aan vraag is, kan dit resulteren in een ongelooflijke toename van $800 miljard.

Hoewel Lee optimistisch is over de waarschijnlijkheid van een Bitcoin ETF, blijft hij reëel door te erkennen dat organische netwerkeffecten ook van invloed kunnen zijn op de prijs als een ETF-aanvraag wordt afgewezen. Toch gelooft hij dat de goedkeuring van een ETF een krachtige en ondergewaardeerde katalysator zou zijn voor de verdere groei van Bitcoin.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BTC kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December