Ripple, xrp
Ripple

Crypto analist voorspelt: Ripple (XRP) kan stijgen naar $5

De XRP koers beleeft momenteel een moeilijke periode. Na de introductie van de Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Fund (ETF) hebben veel cryptocurrencies, waaronder XRP, aanzienlijke koersdalingen ervaren. Op dit moment is de prijs van XRP gedaald naar ongeveer $0,57, wat een opvallende daling is in vergelijking met de bijna $0,64 aan het begin van de maand. Dit vertegenwoordigt een daling van meer dan 7,5% sinds het begin van het jaar.

Het is belangrijk te benadrukken dat XRP niet de enige cryptocurrency is die deze neerwaartse trend ervaart; veel andere altcoins hebben ook significante correcties ondergaan na eerdere indrukwekkende koersstijgingen.

Ondanks deze recente dalingen blijven sommige analisten optimistisch over de toekomst van XRP. Zij geloven dat de prijs van deze populaire altcoin dit jaar nog nieuwe hoogtepunten kan bereiken.

Analist voorspelt XRP prijs van $5

De bekende analist EGRAG heeft op het socialmediaplatform X een opmerkelijke voorspelling gedeeld. Hij verwacht dat de prijs van XRP binnen een termijn van slechts 90 dagen kan stijgen tot boven de $5. Als deze voorspelling uitkomt, zou dit betekenen dat XRP een nieuw recordhoogtepunt bereikt, ver boven het vorige record van $3,40.

EGRAG’s analyse is gebaseerd op de dynamiek tussen bear- en bullmarkten. Hij is van mening dat de bear markt, een periode van dalende koersen, voorbij is. Volgens hem test XRP momenteel een belangrijk weerstandsniveau in een bull markt, wat de aanleiding zou kunnen zijn voor een aanzienlijke prijsrally. Deze visie steunt hij met historische data, waaruit blijkt dat een eerste bull rally de prijs van XRP in drie maanden naar maar liefst $5 kan opdrijven.

Een stijging tot $5 zou een aanzienlijke prestatie zijn voor de altcoin, gezien de huidige waarde van ongeveer $0,57. Dit zou neerkomen op een indrukwekkende prijsrally van ongeveer 770%.

Drie redenen dat we komend jaar een XRP prijsstijging gaan zien

Drie belangrijke factoren lijken een enorme XRP prijsstijging te kunnen veroorzaken. Ten eerste speelt de voortdurende rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een cruciale rol. De situatie lijkt gunstig te ontwikkelen, vooral na de positieve opmerkingen van rechter Torres vorige zomer, waarin XRP niet als een security werd beschouwd.

Ten tweede draagt de toenemende interesse van institutionele beleggers bij aan een mogelijke marktopwaartse trend. Deze groep brengt aanzienlijk kapitaal met zich mee, versterkt door de lancering van de eerste crypto spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) op de Amerikaanse markt. Deze ontwikkeling kan een aanzienlijke impact hebben op de gehele cryptomarkt.

Ten derde is er de verwachting dat macro-economische omstandigheden in het komende jaar verbeteren, met een mogelijke daling van de rentetarieven. Deze factor kan het investeerderssentiment positief beïnvloeden en de vraag naar cryptocurrencies zoals XRP doen toenemen. Deze combinatie van juridische, institutionele en economische factoren creëert een optimistisch klimaat voor een mogelijke bull rally van XRP.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’