XRP EXPERT
Ripple

Crypto analist voorspelt spectaculaire prijsstijging van Ripple (XRP) naar $22

De crypto markt begon het jaar in stijl. Met name Bitcoin (BTC) zag een aanzienlijke stijging in korte tijd. XRP moet het helaas doen met een minimale stijging van 1% in de afgelopen 24 uur. Desondanks blijft analist Egrag Crypto optimistisch over de toekomst van de token en stelt hij zelfs een langetermijndoel van $22 voor XRP.

XRP is klaar voor een enorme prijsstijging

Egrag ziet in de huidige staat van de XRP grafiek een potentieel voor een explosieve beweging. Hij identificeert een symmetrisch driehoekspatroon op de 5-daagse grafiek van het XRP/USD handelspaar.

Dit technische analysepatroon, waarbij de prijs van een munt beweegt tussen convergerende trendlijnen, duidt vaak op een periode van consolidatie, gevolgd door een significante uitbraak. Volgens de analist bevindt de prijs van XRP zich al sinds begin 2017 binnen deze convergerende trendlijnen, wat wijst op een langdurige consolidatiefase.

Kan de XRP koers stijgen naar 22 dollar?

Egrag legt de nadruk op het belang van bepaalde Fibonacci retracement-niveaus voor het bepalen van kritieke weerstandsniveaus. De direct belangrijkste niveaus om in de gaten te houden zijn $0,62, $0,76 en $1,11. Egrag stelt dat een doorbraak boven deze prijspunten kan leiden tot een significante stijging van de XRP koers, hoewel hij ook de mogelijkheid van een aanvankelijke scherpe daling niet uitsluit.

Los van de korte termijn ontwikkelingen, richt Egrag zich op het middellangetermijndoel van het overtreffen van XRP’s hoogste prijs uit 2021 van $1,97, gevolgd door het bereiken van een nieuwe all-time high die boven de $3,70 uitkomt. Voor de lange termijn heeft Egrag specifieke Fibonacci uitbreidingsniveaus geïdentificeerd als doelstellingen. Hierbij mikt hij op prijzen van $6,41 bij het 1.618 niveau en, in een optimaal scenario, op $22 bij het 2.272 niveau.

Cruciaal moment in Ripple rechtszaak

Een mogelijke katalysator voor een aanzienlijke prijsstijging van Ripple (XRP) zou een gunstige afloop van de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) kunnen zijn. Deze langlopende juridische strijd nadert een cruciaal moment. Stuart Alderoty, de Chief Legal Officer (CLO) van Ripple, merkt op dat de vrees onder crypto-investeerders voor een overwinning van de SEC afneemt.

Echter, ongeacht hoe deze zaak afloopt, benadrukt Alderoty dat er bredere regelgevende uitdagingen blijven bestaan. Hij stelt dat de zaak mogelijk zelfs kan doorstromen naar hogere juridische instanties, zoals het Amerikaanse Hooggerechtshof. Daarnaast wijst hij op het risico van een regelgevende impasse in het Amerikaanse Congres, wat de onzekerheid voor crypto-ondernemingen in de VS zou kunnen verlengen en vergroten.

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Nog maar even: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Ripple-medeoprichter steunt campagne Kamala Harris
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Deskundige voorspelt: Zo kan de XRP koers de magische grens van $100 bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?