Ripple, xrp, coin
Ripple

Crypto Analist: XRP zou dit jaar $6 kunnen bereiken

Na een rechtszaak tussen het blockchainbedrijf Ripple en de Amerikaanse toezichthouder SEC, waarbij Ripple won, is de cryptomunt XRP flink in waarde gestegen. Een expert denkt dat deze stijging nog wel even kan doorgaan.

Koop tijdens eens daling

De cryptomunt XRP beleefde een aanzienlijke stijging op de dag van de rechtszaakuitspraak, waarbij het een hoogtepunt van $0,92 bereikte. Hoewel er nadien een lichte terugval was, blijft het toekomstperspectief volgens experts positief.

CoinsKid, een gerenommeerde crypto-analist, behandelde deze prijsschommelingen in een technische analyse tijdens een live-uitzending op zijn YouTube-kanaal op 17 juli. Hij trok parallellen tussen de huidige marktsituatie van XRP en die van 2020.

Volgens CoinsKid kan XRP momenteel in een terugvalfase zitten, maar is er een sterke kans op een rebound naar een ondersteuningsniveau. Dit zou kunnen worden gevolgd door een nieuwe opwaartse beweging, een trend die we ook in 2020 hebben waargenomen. In deze context adviseert hij zijn volgers om strategisch te handelen: koop tijdens dalingen, de zogenaamde “pullbacks”, en verkoop tijdens grote groene kaarsbewegingen.

Zoals CoinsKid uitlegt: “Je wilt kopen tijdens de terugval. Koop tijdens de neergang, koop bij angst – dat zijn de ware kansen. De grote groene kaarsen zijn de momenten om te verkopen, omdat die je grootste vijanden zijn in de markt.”

XRP prijs van 6 dollar is mogelijk

CoinsKid heeft opgemerkt dat XRP momenteel een zogenaamd ‘stijgend driehoekspatroon’ vertoont op de grafiek. Dit patroon zou kunnen wijzen op een naderende driegolfsuitbraak, wat de waarde van deze cryptomunt aanzienlijk kan doen stijgen. Deze trend is van bijzonder belang gezien de huidige volatiliteit in de cryptomarkt en het potentiële herstel van de Amerikaanse dollar. Als deze factoren samenkomen, zou XRP volgens CoinsKid kunnen stijgen naar een hoogtepunt van $6 aan het eind van 2023.

In theorie zou de grote golf #3 de kracht moeten hebben om het hoogtepunt van april 2021 te doorbreken en mogelijk zelfs het absolute record (ATH) voor XRP te bereiken. Dus ontspan en blijf rustig, en laat de komende weken gewoon hun gang gaan, want het is uiteraard erg volatiel.

Op het moment van publiceren wordt XRP verhandeld voor een prijs van $0,74. Dit betekent een daling van 4% over de afgelopen 24 uur. Echter, ondanks deze korte termijn daling, behoudt de cryptomunt indrukwekkende winsten van 56,84% in de afgelopen week en 53,44% in de afgelopen maand.

Conclusie

Al met al, ondanks enkele korte termijn schommelingen, blijft XRP’s prestatie op de cryptomarkt indrukwekkend. De gunstige uitkomst van de rechtszaak en de mogelijke aanstaande trends geïdentificeerd door experts, zoals de stijgende driehoek en de potentiële driegolfsuitbraak, wijzen op een rooskleurige toekomst voor deze cryptomunt.

Terwijl XRP op korte termijn veel volatiliteit kan vertonen, ziet het langetermijnbeeld er volgens analisten zoals CoinsKid veelbelovend uit. Beleggers wordt aangeraden kalm te blijven en de markt zijn gang te laten gaan. Het komende jaar zou voor XRP een belangrijke periode kunnen zijn, en het blijft een interessante munt om in de gaten te houden.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
SEC versus Ripple: Onterechte boete van $2 miljard of rechtvaardige straf?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten