De nederlandsche bank, DNB
Regulatie

Crypto beurs Crypto.com krijgt boete van 2,85 miljoen euro

DAX MT, het moederbedrijf van de bekende crypto exchange Crypto.com, heeft een boete opgelegd gekregen van De Nederlandsche Bank (DNB) ter waarde van 2,85 miljoen euro.

Deze boete is opgelegd omdat het bedrijf handelde zonder de vereiste registratie bij de Nederlandse toezichthouder, een overtreding die door DNB als “zeer ernstig” wordt beschouwd.

Sinds mei 2020 is het voor bedrijven die cryptocurrency-diensten aanbieden in Nederland wettelijk verplicht zich te registreren bij DNB. Deze regelgeving is ingevoerd om de risico’s op witwassen en de financiering van terrorisme, die geassocieerd worden met cryptodiensten, te beperken.

DNB: Een ernstige zaak

Volgens DNB heeft het ontbreken van registratie door Crypto.com geleid tot een gebrek aan doorlopend toezicht, waardoor mogelijk een groot aantal ongebruikelijke transacties niet gemeld zijn aan de opsporingsdiensten.

De initiële boete van 2 miljoen euro werd verhoogd naar 2,85 miljoen euro, mede doordat Crypto.com een groot klantenbestand in Nederland heeft en het bedrijf een oneerlijk concurrentievoordeel genoot door het ontduiken van verschuldigde heffingen aan DNB. De boete, die reeds in oktober vorig jaar werd opgelegd, is nu publiekelijk bekendgemaakt.

Regulatie nieuws

Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten