safe / vault
Blockchain

Crypto-bewaringsmarkt bereikte hoogte van $448 miljard in 2022

Het gezamenlijke rapport van PricewaterhouseCoopers (PwC) en Aspen Digital over de status van de digitale activa-opslagindustrie onthult dat de sector in november 2021 een hoogtepunt van meer dan $3 biljoen bereikte. Desalniettemin stabiliseerde het conservatievere deel van de markt zich in 2022 op een bescheidener bedrag van $447,9 miljard.

Ongeveer 120 aanbieders van bewaardiensten

Het rapport, dat op 11 juli werd vrijgegeven en 39 pagina’s bevat, geeft aan dat er per april 2023 120 aanbieders van bewaardiensten voor digitale activa waren. Deze aanbieders zijn gecategoriseerd in twee hoofdgroepen: externe serviceproviders en zelfbewaaroplossingen. Het rapport identificeert ook een groeiende interesse in crypto-staking na de fusie van Ethereum en de opkomst van niet-fungibele tokens (NFT’s) en de metaverse als significante institutionele ontwikkelingen.

Beveiliging is, volgens het rapport, de grootste uitdaging voor de bewaarindustrie. Fouten in passend bestuur, risicobeheer en interne controles, zoals geïllustreerd door de mislukking van FTX in 2022, hebben ertoe geleid dat instellingen hun activa meer proberen te beschermen met zelfbewaaroplossingen of gerenommeerde bewaarders van digitale activa, in plaats van enkel gebruik te maken van uitwisselingsplatforms.

Verzekeringen vormen ook een obstakel voor bewaardienstverleners, aangezien zelfbewaaroplossingen geen verzekeringsdekking bieden en gebruikers niet worden gecompenseerd voor verlies van digitale activa door nalatigheid. Het rapport wijst erop dat betrouwbare verzekeringspolissen een belangrijk selectiecriterium zijn voor family offices bij het kiezen van digitale vermogensbewaarders.

Aanbeveling: vijfstappenproces

Het document beveelt een vijfstappenproces aan voor investeerders die een bewaarprovider willen kiezen, inclusief marktanalyse, het ontwikkelen van een beoordelingssysteem, prestatie-evaluatie en andere voorbereidende maatregelen.

Onlangs heeft de Canadese financiële autoriteit richtlijnen gepubliceerd om fondsbeheerders te assisteren bij het voldoen aan de wettelijke vereisten voor investeringsfondsen die crypto-activa houden. Ze hebben ook hun vertrouwen geuit in de gereguleerde termijnmarkt voor crypto, die volgens hen de prijsontdekking verbetert.

Blockchain nieuws

Vitalik Buterin ziet waardevolle nieuwe toepassing voor blockchain-technologie
Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’ viert 30-jarig jubileum in de Metaverse
Nicolas Bonta treedt terug uit bestuur van Bitfarms te midden van overnamepoging
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?