litebit
Bitvavo, Exchange

Crypto broker LiteBit houdt ermee op en stuurt klanten naar Bitvavo

LiteBit, de gerenommeerde cryptocurrency broker, heeft officieel bekendgemaakt dat het zijn bedrijfsvoering staakt vanwege de toenemende complexiteit in de hedendaagse cryptomarkt. Als alternatief wordt klanten een soepele overgang naar Bitvavo geboden, dat bekend staat als de toonaangevende en hoogst gewaardeerde crypto-exchange van Nederland.

LiteBit bezwijkt onder marktdruk

De toenemende operationele kosten, de dalende commissies en een oneerlijk concurrentieklimaat in de wereldwijde cryptosector hebben LiteBit doen besluiten om de bedrijfsactiviteiten stop te zetten. “De volatiele aard van de markt, snelle technologische innovaties, hevige wereldwijde concurrentie en de ingewikkelde regelgeving zijn hindernissen die te groot zijn geworden voor LiteBit om te overwinnen”, legt het bedrijf uit in een officiële verklaring.

Klanten in de richting van Bitvavo geleid

Na uitvoerige overweging en evaluatie van verschillende opties, heeft LiteBit besloten om zijn klanten aan te moedigen over te stappen naar Bitvavo. LiteBit heeft zijn plannen voorgelegd aan de betrokken regelgevende instanties, waarvan de goedkeuring nog moet worden verkregen. Klanten zullen in detail worden geïnformeerd over de samenwerking zodra deze wordt geformaliseerd, naar verwachting in de komende weken.

Arthur van Lier, COO van LiteBit, verzekert klanten dat “alle saldi beschikbaar en veilig zijn. Het waarborgen van de veiligheid van klantentegoeden is altijd onze belangrijkste prioriteit geweest. Wij streven ernaar om een naadloze en snelle overdracht van alle tegoeden voor onze klanten te garanderen.”

Veilige en beschikbare klantentegoeden

LiteBit zal proactief contact opnemen met zijn klanten om hen de mogelijkheid te bieden een Bitvavo-account aan te maken, zodat hun cryptocurrency kan worden overgedragen naar Bitvavo. Alternatief kunnen klanten ervoor kiezen om hun crypto te verkopen of op te nemen via het LiteBit-platform.

Voor klanten in Oostenrijk en Frankrijk zijn er ook opties om hun tegoeden te verkopen of op te nemen, of om ze over te dragen naar Bitpanda, een toonaangevend Europees cryptocurrency platform gevestigd in Oostenrijk.

Afscheid in overeenstemming met regelgeving

LiteBit betreurt het gebrek aan een eerlijk en globaal speelveld in de cryptomarkt, ondanks zijn voortdurende inspanningen om te voldoen aan nationale en internationale regelgeving. Het bedrijf verzekert dat de ontmanteling van de organisatie zorgvuldig, transparant en in lijn met alle relevante regels zal worden uitgevoerd.

Exchange nieuws

Kraken CTO deelt visie op energietransitie en duurzaamheid binnen de crypto-industrie
Van FTX-topman naar gevangenis: Ryan Salame begint aan 7,5 jaar straf
OKX breidt aanbod uit met 18 nieuwe handelsparen, inclusief de gigantisch populaire cryptomunt
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Bitcoin koers zakt onder $60.000 terwijl de SEC opnieuw toeslaat
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk