Exchange

Crypto exchange Binance investeerd in Indonesische exchange Tokocrypto

De populaire cryptocurrency exchange Binance heeft haar aanwezigheid in Indonesië versterkt. Zo heeft het bedrijf een investering aangekondigd, namelijk de overname van een grote binnenlandse én gereguleerde crypto exchange ‘Tokocrypto’.


Eerste gereguleerde exchange Indonesië

Naar verluidt is Tokocrypto de allereerste cryptocurrency exchange in Indonesië die aan de wettelijke eisen heeft voldaan en hierdoor als eerste de wettelijke goedkeuring heeft mogen ontvangen.

Onlangs zijn deze regels aangescherpt. Zo is registratie bij het overheidsbureau vanaf februari 2020 verplicht geworden voor ieder bedrijf dat cryptocurrency gerelateerde diensten op een legale manier willen aanbieden. Hier moet je vervolgens als bedrijf voor worden goedgekeurd. En dat gebeurt niet zomaar, hiervoor moeten de betreffende bedrijven namelijk aantonen dat ze beschikken over zowel risicobeheersingssystemen als beveiligingssystemen als transactiesystemen.

Het is niet bekend gemaakt hoeveel Binance heeft betaald voor de overname. Wel wordt verwacht dat Binance haar nieuwe producten en diensten op het platform wil diversifiëren en technologieverbeteringen wil aanbrengen. Hiernaast wil het bedrijf haar wereldwijde uitbreiding voortzetten.

Volgens de COO van Tokocrypto, Teguh Kurniawan Harmanda, blijft de exchange uitgebreid samenwerken met de Indonesische financiële inlichtingendienst en alle andere overheidsinstellingen waar het nu ook al mee samenwerkt, om zo onnodige zorgen weg te nemen.


Binance blijft uitbreiden

Binance blijft zich enorm uitbreiden, ook weer in 2020. Zo heeft de populaire cryptocurrency exchange onlangs de cryptocurrency website CoinMarketCap overgenomen. Waarom heeft Binance deze partij overgenomen? Lees het hier!

Ook werd gisteren bekend dat Binance nu zijn eigen tokens met hefboomwerking heeft toegevoegd op haar platform. Dit nadat de eerder gebruikte FTX-tokens van het platform waren gehaald. Wil jij hier meer over weten? Check dan even dit artikel. Wat de volgende stap voor Binance zal zijn is op dit moment nog onbekend.