Anonymous Hacker
Exchange

Crypto-exchange Deribit stopt opnames na hot wallet hack

Deribit, een populaire exchange voor crypto-derivaten heeft alle opnames gestopt nadat hun hot wallet succesvol aangevallen werd. Er is circa €28 miljoen gestolen.

Fondsen gebruikers zijn veilig

Rondom middernacht UTC op 1 november werd de hot wallet aangevallen. Dit werd bevestigt door het team op Twitter. De exchange bevestigde direct dat alle fondsen van de klanten veilig zijn. De verliezen worden gedekt door de reserves van de exchange. Het team meldde het volgende:

Klantactiva, Fireblocks of één van de koude opslagadressen worden niet beïnvloed. Het is de bedrijfsprocedure om 99% van onze gebruikersfondsen in koude opslag te bewaren om de impact van dit soort gebeurtenissen te beperken.

Handel op platform lijkt niet beïnvloed

Na een hack is het onderdeel van de veiligheidscontroles bij Deribit om (tijdelijk) alle opnames stop te zetten, totdat er 100% zekerheid is dat de veiligheid na de hack hersteld is. Het is benoemingswaardig dat alle reeds verzonden aanbetalingen gewoon nog verwerkt zullen worden.

De handel op het platform lijkt gewoon te verlopen zoals gewoonlijk. Het verlies dat geleden is blijft beperkt door het hotwallet-beleid van het bedrijf, waardoor in de handel weinig te merken lijkt te zijn. Het verzekeringsfonds van Deribit zal als slot niet worden beïnvloed door de hack, omdat de exchange ook het verlies zelf zal betalen. “Deribit blijft in een financieel gezonde positie en de lopende operaties zullen niet worden beïnvloed”, aldus het bedrijf.

Exchange nieuws

Cyvers detecteert verdachte transacties in WazirX’s Safe Multisig-wallet
FTX bereikt een schikking met de CFTC van bijna $13 miljard
Bitfinex Derivatives en Thalex kondigen samenwerking aan om crypto-opties en futures te versterken
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers