Gemini Logo on Smartphone
Exchange

Crypto-exchange Gemini waarschuwt klanten voor mogelijke datalek bij bankpartner

De crypto-exchange Gemini heeft een waarschuwing afgegeven aan zijn gebruikers dat hun rekeningen te controleren op ongebruikelijke activiteiten. Iets eerder had de exchange bevestigd dat ongeveer 15.000 van zijn klanten mogelijk getroffen zijn door een inbreuk bij een bankpartner.

Ongeautoriseerde actor had toegang tot interne samenwerkingstool van bankpartner

Naar verluidt begon Gemini afgelopen maand met het opnemen van contact met getroffen klanten om hen te informeren dat een naamloze geautomatiseerde clearinghouse-provider was geschonden. Dit incident werd afgelopen donderdag bevestigd door het Californische bureau van de procureur-generaal.

Gemini verklaarde dat “een ongeautoriseerde actor toegang heeft gekregen tot een interne samenwerkingstool op het systeem van de bankpartner, wat mogelijk heeft geresulteerd in de openbaarmaking van bepaalde transactiegegevens tussen 3 juni en 7 juni 2024.”

Hierdoor zijn mogelijk “een deel van de bankgegevens van sommige Gemini-klanten beïnvloed.” Deze gegevens omvatten klantnamen, bankrekening- en routeringsnummers die zij aan Gemini hebben verstrekt voor het overmaken van geld.

Het bedrijf benadrukte echter dat andere gevoelige informatie, zoals geboortedata, huis- en e-mailadressen, burgerservicenummers, telefoonnummers en wachtwoorden, niet in gevaar zijn gekomen. Gemini verzekerde ook dat de accountinformatie en -systemen van Gemini veilig zijn.

Bankpartner is onderzoek gestart

Gemini gaf aan dat zijn bankpartner een onderzoek is gestart en de autoriteiten op de hoogte heeft gesteld. In een verklaring zei het bedrijf het volgende: “Alhoewel wij de betrokken klanten uit grote voorzichtigheid op de hoogte hebben gesteld, heeft onze analyse geen bewijs gevonden van klantimpact.”

Er wordt aan klanten nu geadviseerd om een nieuw bankrekeningnummer aan te vragen en om hun rekeningafschriften te controleren op ongebruikelijke activiteiten. Als slot wordt geadviseerd om multi-factor authenticatie aan te zetten.

Exchange nieuws

Duitse overheid sluit 47 crypto-exchanges wegens betrokkenheid bij witwaspraktijken
$CATI en $HMSTR komen op Bybit: Nieuwe games op de TON Blockchain
Bitget sluit miljoenencontract met La Liga als officiële cryptopartner
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering