Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Crypto heeft regelgeving nodig om risico’s te beperken

De vice-gouverneur voor financiële stabiliteit van de Bank of England, Jon Cunliffe, heeft aanbevolen om een reeks regels op te stellen voor de cryptowereld. Deze zijn vergelijkbaar met conventionele financiële systemen, om de risico’s binnen het cryptocurrency-ecosysteem aan te pakken. Tegelijkertijd is het doel het vertrouwen van investeerders verbeteren.

Opstellen van reeks regels

Tijdens een persconferentie wees Cunliffe op de recente ondergang van het Terra-ecosysteem. Hij wees erop dat cryptocurrencies die er niet in slagen hun waarde te behouden, stress veroorzaken op de hele cryptomarkt. Hij vergeleek zijn idee voor een regelgevend kader voor crypto’s met soortgelijke gevallen in de traditionele financiële wereld, waar regelgeving beleggers beschermt tegen oninbare verliezen. Ook voegde hij eraan toe:

Voor mij onderstreept dit het feit dat we nu het regelgevingssysteem moeten invoeren dat deze risico’s in de cryptowereld op dezelfde manier zal beheren als we ze in de conventionele wereld beheren.

Ander perspectief

Cunliffe erkende het ‘reële potentieel van crypto voor gebruik in het financiële systeem’. Hij verklaarde dat regelgeving voor crypto niet fundamenteel anders hoeft te zijn dan traditionele financiën. Het kan echter nodig zijn om het anders toe te passen, rekening houdend met de onderliggende technologie die cryptocurrencies aandrijft.

De gouverneur van de Bank of England, Andrew Bailey, benadrukte de noodzaak van de betrokkenheid van internationale organen bij grenzeloze of grensoverschrijdende handel in cryptocurrencies. Bailey zei dat ‘ongesteunde crypto’ geen intrinsieke waarde heeft. Het kan beter worden gezien als een investering. Anderzijds was de gouverneur van mening dat stablecoins beter geschikt zijn als betaalmiddel, waaraan hij toevoegde:

Ik denk dat ze (cryptocurrencies en stablecoins) een andere scope nodig hebben. Dat is wat we doen op het gebied van hoe we het benaderen.

Uit een recent onderzoek van Her Majesty’s Revenue and Customs (HMRC) onder 5.916 burgers bleek dat een gemiddelde houder van crypto-activa in Groot-Brittannië crypto als een ‘leuke investering’ beschouwt.

Uit het rapport bleek dat 10% van de respondenten crypto in bezit heeft of ooit heeft gehad. 55% heeft er nooit een verkocht. Er werd ook vastgesteld dat 52% van de cryptobeleggers holdings heeft tot $ 1.200, van 1.000 Britse ponden.

Regulatie nieuws

Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Bank of Thailand lanceert retail CBDC-pilot Bank of Thailand lanceert retail CBDC-pilot
Mogelijk lagere belasting op crypto-inkomsten in Japan Mogelijk lagere belasting op crypto-inkomsten in Japan
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis
Shiba Inu-team maakt gemeenschap nieuwsgierig met nieuwe video Shiba Inu-team maakt gemeenschap nieuwsgierig met nieuwe video
900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet 900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten