Amerika, VS, vlag
Regulatie

Crypto in Amerika kan mogelijk heropleving krijgen

De Verenigde Staten (VS) staat mogelijk op het punt om een opwindende heropleving van de crypto-industrie te ervaren, te midden van toenemende opmerkingen die dit jaar hebben geleid tot wat sommigen omschrijven als de ‘SEC’s inperking door de rechtbanken’.

Dit optimisme komt naar voren uit uitspraken van een vooraanstaande advocaat gespecialiseerd in digitale activa bij K&L Gates.

De SEC in toom houden

Op 31 augustus onderstreepte Jeremy McLaughlin, een partner bij het internationale advocatenkantoor, dat verschillende juridische zaken in de Verenigde Staten gebaseerd zijn op de argumenten van Gary Gensler, de voorzitter van de Securities and Exchange Commission, die heeft betoogd dat bijna alle digitale activa als effecten moeten worden beschouwd.

McLaughlin deelde zijn inzichten tijdens een panelgesprek op ‘Intersekt23’ in Melbourne, waar hij zich vergezelde met Effie Dimitropoulos, het hoofd van het betalingsdienstenbedrijf Novatti, en King Leung, de hoofd van FinTech bij Invest Hong Kong.

Hij merkte op dat in de vroege dagen van crypto-regulering op staatsniveau het ‘tamelijk duidelijk was welke stappen ondernomen moesten worden’. Echter, zodra de Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) zich ermee gingen bemoeien, begon een aanzienlijk deel van de markt te krimpen. McLaughlin zei het volgende:

Mensen schrapten tokens, sommige bedrijven trokken zich terug uit de VS omdat ze zagen hoe agressief de SEC was en nog steeds is. Nu de rechtbanken de SEC een beetje in toom beginnen te houden, denk ik dat er enige hoop bestaat dat de industrie in de VS weer enigszins oplaait.

De SEC en zijn tegenslagen

In de afgelopen maanden heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) tegenslagen ervaren in juridische geschillen, waarbij ze zowel een rechtszaak verloor die ze had aangespannen tegen een cryptobedrijf als een rechtszaak die tegen haar was aangespannen door een ander cryptobedrijf.

Op 29 augustus heeft een Amerikaanse rechtbankrechter de SEC in het ongelijk gesteld in een zaak waarin Grayscale Investments werd belet om zijn toonaangevende Bitcoin-fonds om te zetten in een fonds dat op de beurs verhandeld kan worden.

In juli leed de SEC ook gedeeltelijk verlies in haar zaak tegen Ripple Labs met betrekking tot de verkoop van XRP, toen een rechter oordeelde dat de verkoop aan detailhandelaren niet als een effect werd beschouwd.

“Als advocaat in deze sector is het behoorlijk moeilijk om cliënten te adviseren”, merkte McLaughlin op. Hij voegde hier aan toe dat hij het ook frustrerend vond dat hij zijn klanten niet altijd duidelijke antwoorden kon geven. Hij ziet echter wel hoop dat crypto-regelgeving uit de ‘put van chaos’ tevoorschijn komt.

Perspectief op huidige stand Cryptowetgeving Australië

In een ander segment van het gesprek werden de panelleden gevraagd naar hun perspectief op de huidige stand van zaken met betrekking tot de Australische cryptowetgeving in vergelijking met die van andere jurisdicties. Effie Dimitropoulos, vertegenwoordiger van Novatti, gebruikte één woord om het te beschrijven: ‘Achterblijvend.’

Dimitropoulos wees op de recente ontwikkeling van regelgevende kaders in Hong Kong en de Europese Unie als bewijs dat de Australische cryptoregulering zich in een achterstandspositie bevond.

Het is heel duidelijk dat Australië achterblijft. Wat dat betekent is hoe dat gevolgen heeft voor bedrijven ter plaatse die met digitale middelen werken.

Ze benadrukte de overhead die lokale cryptobedrijven nodig hebben om juridisch advies in te winnen “dat binnen 3 minuten kan worden opgeheven.”

“Wij horen dat de penningmeester met regelgeving komt, [de Australische Securities and Investments Commission] gaat iets doen, het wetsvoorstel van senator Bragg is in het spel”, zei ze als slot van het artikel.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Regulatie nieuws

Sam Bankman-Fried veroorzaakte Bitcoin’s daling van 81% in 2021
Mount Gox trustee wijzigt de terugbetalingsdeadline naar oktober 2024
‘Hoge benzineprijzen en stijgende rentekosten meestal voorteken van een recessie’
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?
Shiba Inu’s Shibarium in de problemen na totale ineenstorting van activiteit